Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Σκρέκας: Μαζί με τους αγρότες θα συντάξουμε το Στρατηγικό Σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ

Όλοι μαζί πρέπει να καταρτίσουμε ένα Στρατηγικό Σχέδιο για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που θα μας πάει μπροστά, επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, μιλώντας τη Δευτέρα στην πρώτη κοινή συνεδρίαση των τριών Ομάδων Στρατηγικού Σχεδιασμού Εταιρικής Σχέσης της ΚΑΠ 2021-2027.

Δύο είναι οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας στις διαβουλεύσεις για τη νέα ΚΑΠ, σημείωσε ο Υφυπουργός:

α) Πως θα διατηρήσουμε σταθερές τις χρηματοδοτικές ροές και

β) πως θα αξιοποιήσουμε αυτά τα κεφάλαια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στόχος, είπε ο κ. Σκρέκας, είναι να καταστήσουμε τους Έλληνες αγρότες βιώσιμους και ανταγωνιστικούς, ώστε με το εισόδημα τους να ζουν αξιοπρεπώς και ταυτόχρονα να μπορούν να επανεπενδύσουν στην παραγωγή μέρος των εσόδων τους.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της νέας ΚΑΠ, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στις σκέψεις για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η Κυβέρνηση προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων.

Μιλώντας ειδικότερα για τους Γεωργικούς Συμβούλους, είπε ότι ο στόχος είναι να βρίσκονται στο χωράφι, δίπλα στους αγρότες, ώστε να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν την παραγωγή τους. Παράλληλα, διεμήνυσε ότι είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να αλλάξουμε τα πρότυπα καλλιέργειας στην ελληνική γεωργία.

Κλείνοντας, ο κ. Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θέλει να αξιοποιήσει τη συμμετοχή όλων των φορέων του πρωτογενούς τομέα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το ελληνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ μπορεί να είναι το καλύτερο μεταξύ όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή