Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Σκρέκας: Μόνο αν τηρούνται οι νόμοι, έχουμε κράτος δικαίου

Την αξία της δημοκρατικής νομιμότητας απέναντι στην ανομία και τη βία που ασκούν περιθωριακές ομάδες ενάντια στην πλειοψηφία της κοινωνίας, ανέδειξε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας τη Δευτέρα στην τηλεόραση της TRT και την εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα».

Σχολιάζοντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ειδικότερα τα επεισόδια στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ο κ. Σκρέκας υπεραμύνθηκε της στάσης που ακολούθησε η Κυβέρνηση, τονίζοντας ότι το κράτος δικαίου δεν είναι αυταρχισμός και ότι μια κοινωνία.για να προοδεύσει θα πρέπει να έχει κανόνες και νόμους που τηρούνται.

Ο κ. Σκρέκας έκανε λόγο για υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, όταν ήταν Κυβέρνηση χρησιμοποιούσε επίσης την Αστυνομία και τις δυνάμεις των ΜΑΤ κάθε φορά που έκρινε πως είναι αναγκαίο.  «[..] ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει επιτέλους να πουν τι θέλουν. Θέλουν την αναρχία, θέλουν την ασυδοσία, θέλουν να μετατραπούν τα πανεπιστήμια σε άντρα ασυδοσίας και διακίνησης ναρκωτικών ή βάση για εγκληματικές πράξεις; Ή θέλουν τα πανεπιστήμια ελεύθερα;» αναρωτήθηκε.

Η νόμιμη βία, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, είναι το κράτος που θέλει να τηρήσει το νόμο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι αστυνομικοί πρέπει να λειτουργούν εντός των δημοκρατικών ορίων που προβλέπει το Σύνταγμα και το νομοθετικό πλαίσιο.

Σε ό,τι αφορά την αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο πακέτο χρηματοδοτικών εργαλείων που θέτει η Κυβέρνηση στη διάθεση των Ελλήνων αγροτών, ώστε να προχωρήσουν σε επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την εκμηχάνιση της παραγωγής, καθώς και στη μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και άρδευσης.

Μέσα σε 100 ημέρες η Κυβέρνηση «ξεπάγωσε» επενδυτικά προγράμματα ύψους άνω του 1,2 δις ευρώ που ήταν «παγωμένα» τα 2,5 τελευταία χρόνια, είπε ο κ. Σκρέκας και εξέφρασε τη δέσμευση ότι η Κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή των προγραμμάτων ώστε να διασφαλίσει ότι αυτά τα χρήματα θα διατεθούν πράγματι από τις τράπεζες στην αγορά.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή