Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Σκρέκας: Ο αγροτικός τομέας είναι το «κλειδί» για την ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Ο ελληνικός αγροτικός τομέας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, δεδομένου μάλιστα ότι η συμβολή του στο ΑΕΠ είναι διπλάσια σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας μιλώντας το Σάββατο στην εκδήλωση «Ο Αγρότης της Χρονιάς» που διοργάνωσε στα Ιωάννινα η εφημερίδα Agrenda.

Η Κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στον πρωτογενή τομέα, επισήμανε ο κ. Σκρέκας, καθώς συνδέεται στενά με την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της χώρας. Γι΄αυτό άλλωστε, όπως είπε, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ήδη προωθήσει μέτρα για την αύξηση της ρευστότητας των αγροτών και τη μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ παράλληλα έχει παρουσιάσει το νέο, προς ψήφιση από τη Βουλή, νομοθετικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Κρίσιμο ζήτημα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγροτικής παραγωγής είναι οι υποδομές, μέσω των οποίων θα διασφαλισθεί επίσης η προστασία πολύτιμων φυσικών πόρων όπως είναι το νερό. «Ο Πρωθυπουργός το έχει εντοπίσει από την πρώτη στιγμή, είναι αποφασισμένος και είμαστε αποφασισμένοι ως Κυβέρνηση να δώσουμε μια λύση η οποία θα δώσει μακροχρόνια απάντηση σε αυτό το πρόβλημα, του νερού, για να μην πει ο Έλληνας γεωργός και κτηνοτρόφος το νερό-νεράκι» σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Υφυπουργός απένειμε το βραβείο για την «Κτηνοτροφική Εκμετάλλευση της Χρονιάς» στον κτηνοτρόφο Ηρακλή Μπαλαντάνη από τη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Ιωάννινα, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο. Επίσης, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Πίνδος» και της πτηνοτροφικής επιχείρησης «Θ.Νιτσιάκος ΑΒΕΕ».

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή