Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Σκρέκας: Οι επιδοτήσεις δίδονται ως αντιστάθμισμα των αυξήσεων στην ενέργεια…

Για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι Συμβαίνει», στην τηλεόραση του OPEN. Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε πως οι αυξήσεις θα είναι από μηδενικές έως 2 με 3 ευρώ για την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών. Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ τόνισε πως το κράτος δεν χάνει τον έλεγχο της επιχείρησης.

Για την επιδότηση των οικιακών τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και τις αυξήσεις, ο κ. Σκρέκας, τόνισε: «Για έναν πολίτη που θα έχει μία μέση κατανάλωση από 300 κιλοβατώρες έως 600 κιλοβατώρες, ή δεν θα δει καθόλου αύξηση ή θα δει μια αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση 2 με 3 ευρώ.

Αυτό θα ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου. Οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί θα έχουν δύο διακριτές γραμμές πάνω στο έντυπο. Η μία θα έχει να κάνει με την επιδότηση από την κυβέρνηση που θα είναι της τάξης των 9 ευρώ το μήνα. Επίσης η ΔΕΗ και κάποιοι άλλοι πάροχοι έχουν εξαγγείλει μια ακόμη έκπτωση 9 ευρώ, ώστε να αντισταθμίσουμε σχεδόν το σύνολο των αυξήσεων.

Από 600 κιλοβατώρες και πάνω θα δουν κάποιες αυξήσεις, πρόκειται για 2 στα 10 νοικοκυριά». Ο υπουργός διευκρίνισε πως οι αυξήσεις θα είναι ανάλογα με την κατανάλωση. Αλλά όπως είπε μέχρι τις 600 κιλοβατώρες όλοι οι πελάτες θα έχουν επιδότηση από την κυβέρνηση.

Ο κ. Σκρέκας, επεσήμανε πως η επιδότηση στα οικιακά τιμολόγια, σημείωσε θα ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου. «Εφόσον χρειαστεί θα στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη. Με τον ίδιο τρόπο. Για όσο διαρκούν αυτές οι συνθήκες», συνέχισε.

Ως προς την αύξησή μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ ύψους 750 εκατ. ευρώ, ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως το κράτος δεν χάνει τον έλεγχο της επιχείρησης. «Αυτή τη στιγμή έχουμε μια ικανή διοίκηση, η ΔΕΗ έκανε τρομακτική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Η ΔΕΗ πρέπει να κλείσει τα λιγνιτικά εργοστάσια και να προχωρήσει σε επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειες», είπε. «Θέλουμε πολλούς μετόχους να έρθουν και να επενδύσουν στη ΔΕΗ. Οι κανόνες πώλησης θα εξειδικευτούν στο μέλλον. Θέλουμε διασπορά των μετοχών», ανέφερε.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή