Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Σκρέκας: Ορόσημο η ηλεκτρική διασύνδεση με την Αιγύπτου για την εθνική ενεργειακή ασφάλεια

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε με την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Αιγύπτου, Σάμπαχ Μοχάμεντ Μάσαλι και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Αιγύπτου, Δρ. Άμγκαντ Άχμεντ Σαέντ.

Ο Τρικαλινός Υπουργός συζήτησε με την αιγυπτιακή αντιπροσωπεία τη σημασία του υποθαλάσσιου καλωδίου που θα συνδέσει τα ηλεκτρικά συστήματα Ελλάδας και Αιγύπτου και θα δημιουργήσει ένα κοινό, ζωτικό πεδίο οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στα οφέλη που θα έχει το έργο για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεδομένου ότι θα μεταφέρει πράσινη ενέργεια που θα παράγεται από ΑΠΕ, από την Αίγυπτο στην Ελλάδα.

Μετά τη συνάντηση, ο Τρικαλινός Υπουργός δήλωσε:

«Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία που ανατροφοδοτεί τη διεθνή ενεργειακή κρίση. Θα ενισχύσει την εθνική ενεργειακή ασσφάλεια, θωρακίζοντας τη χώρα μας από εισαγόμενες κρίσεις σαν και αυτήν που μαίνεται τους τελευταίους μήνες, καθώς θα συμβάλλει αποφασιστικά στον περιορισμό της εξάρτησής μας από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων. Το έργο θα αναβαθμίσει τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας. Με την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών εμβαθύνουμε τη στρατηγική μας συνεργασία με την Αίγυπτο και προωθούμε την ευημερία και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή