Κώστας Σκρέκας: «Παράγουμε λιγότερα απορρίμματα για μια βιώσιμη οικονομία.»

Με αφορμή την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων 2021 – 2030 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε:

«Σήμερα προχωράμε σε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη δραστική μείωση των αποβλήτων στη χώρα μας.

Μπροστά μας ανοίγεται μία δεκαετία για να δημιουργήσουμε ένα πιο «καθαρό» και «πράσινο» μέλλον για τις επόμενες γενιές. Είμαστε αποφασισμένοι να πορευτούμε γρήγορα και αποτελεσματικά προς αυτήν την κατεύθυνση, αφήνοντας οριστικά πίσω μας τις παθογένειες του παρελθόντος που κράτησαν στάσιμη τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Βασικός στόχος του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων 2021-2030 είναι να παράγουμε λιγότερα απόβλητα στη χώρα. Οι δράσεις και τα μέτρα που προωθούνται μέσω του Προγράμματος αποσκοπούν:

– Στην πρόληψη και τη μείωση της δημιουργίας αποβλήτων τροφίμων, καθώς και στην επαναχρησιμοποίηση και μείωση της κατανάλωσης χαρτιού.

– Στην πρόληψη της παραγωγής αποβλήτων συσκευασίας και ελαχιστοποίηση  ου περιβαλλοντικού αποτυπώματος των συσκευασιών.

– Στην επιδιόρθωση και επαναχρησιμοποίηση του ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

– Στην ενίσχυση της βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας στον κλάδο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή