Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Σκρέκας στη Βουλή: Πράξη απελπισίας η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή μίλησε ο Τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Κώστας Σκρέκας, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  Αλέξης Τσίπρας .

Ο κ. Σκρέκας, κατά την έναρξη του ομιλίας του, τόνισε ότι η κατάθεση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Κυβέρνησης αποτελεί μια ομολογία αποτυχίας αλλά και μια πολιτική πράξη απελπισίας, καθώς η αντιπολίτευση δεν έχει να προτείνει καμία ουσιαστική λύση για τα προβλήματα των πολιτών.

« Η σύγκριση του πως κυβερνά τα χρόνια που βρεθήκατε στη διακυβέρνηση αυτού του τόπου, σε σχέση με το πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να παρουσιάζει σήμερα κατάσταση για όλους, ακόμα και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, είναι συντριπτική υπέρ της σημερινής κυβέρνησης » , ανέφερε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Τρικαλινός υπουργός κατέθεσε αναλυτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση έδρασε αποτελεσματικά και οργανώθηκε σε όλους τους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ μετέτρεψε τις κρίσεις σε Ευρώπη και διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση των τελευταίων δεκαετιών: « Δεν θα κριθούμε από τα λόγια αλλά από τις πράξεις μας. Διαθέσαμε 8 δις. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών, προϊόντων και αγροτών και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» , πρόσθεσε.

Ο κ. Ο Σκρέκας ανέδειξε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή μάχη για το οριζόντιο πλαφόν, με την πρόταση που είχε καταθέσει από τον περασμένο Μάρτιο ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο Τρικαλινός Υπουργός ανέφερε ότι « η δικαιοσύνη είναι αρμόδια για να ξεκαθαρίσει το όποιο θέμα προκύπτει. Αυτός είναι ο θεσμός που έχει την ευθύνη να φωτίζει και να διασφαλίζει τη νομιμότητα και όλοι μας οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε το έργο του. Στην Ελλάδα οι θεσμοί λειτουργούν και είναι αλήθεια ότι  η αμφισβήτησή τους  είναι ολέθρια και επικίνδυνη ακροβασία ». 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή