Κώστας Σκρέκας στην έκθεση Agrotica: Εθνικό σχέδιο επενδύσεων για την ανασυγκρότηση των αγροτικών και περιβαλλοντικών υποδομών της χώρας

Η Κυβέρνηση προωθεί ένα εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση των Αγρο-Περιβαλλοντικών υποδομών της χώρας,  δήλωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας,  μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση για τη γεωργία ακριβείας και το περιβάλλον,  στο πλαίσιο της 28ης διεθνούς έκθεσης Agrotica.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι η Κυβέρνηση είναι σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), προκειμένου να χρηματοδοτήσει σχετική μελέτη και προσέθεσε πως “εντός των επόμενων ημερών ή και εβδομάδων” θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε υψηλό επίπεδο.

Στόχος του Εθνικού Σχεδίου είναι το  περιβαλλοντικό όφελος, η μείωση του κόστους παραγωγής και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας για τους Έλληνες αγρότες. “Το νερό λιγοστεύει και θα συνεχίσει να λιγοστεύει” σημείωσε ο Υφυπουργός. Όπως ανέφερε,  από τα 24 εκατ. στρέμματα που καλλιεργούνται στην Ελλάδα, τα 12 εκατ. είναι αρδευόμενα και από αυτά ούτε τα μισά δεν καλύπτονται από  κλειστά δίκτυα άρδευσης.

Αναφερόμενος στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ 2021-2027) είπε ότι “έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε τα δεδομένα του πρωτογενούς τομέα”. Τα κύρια θέματα είναι η κλιματική αλλαγή -με τις επιπτώσεις της να φαίνονται ήδη στη χώρα μας από τις αποζημιώσεις που δίνει ο ΕΛΓΑ, οι οποίες έχουν αυξηθεί,  αφού “κάθε χρόνο σπάμε ρεκόρ στις φυσικές
καταστροφές”- αλλά και η μεγάλη πρόκληση με το θέμα της διαχείρισης του νερού.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή