Λάρισα

Κώστας Αγοραστός προς ΓΑΙΑΟΣΕ: Παρουσιάστε πλάνο για τα Εμπορευματικά Κέντρα στην Θεσσαλία

12 Jul 2017
Συνάντηση το συντομότερο με τον Υπουργό Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και την διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ για το θέμα των Εμπορευματικών Κέντρων ζητεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
«Το Εμπορευματικό Κέντρο από μία πολλά υποσχόμενη ιδέα κατέληξε να είναι μια ιδέα που υπόσχεται πολλά», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε επιστολή του ο κ. Αγοραστός και υπογραμμίζει «οι δηλώσεις και οι χειρισμοί που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα, απουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν ενεργοποιήσει φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού και πολύ φοβάμαι πως αν δεν δοθούν επειγόντως οι κατάλληλες διευκρινίσεις, θα καταστεί τοξικό».
Ως εκ τούτου και μετά την ανακοίνωση της ΓΑΙΑΟΣΕ της 6ης Ιουλίου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζητεί να πληροφορηθεί το σχεδιασμό του Υπουργείου και της ΓΑΙΑΟΣΕ για:
– «Πώς θα υλοποιηθούν τα δύο σχέδια;
– Ποιο είναι το επιχειρησιακό πλάνο και ποια η μελέτη βιωσιμότητας;
– Υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και λειτουργίας των Εμπορευματικών Κέντρων;
– Ποιος είναι ο προϋπολογισμός και ποιες οι πηγές χρηματοδότησης;
– Έχει διερευνηθεί το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας;
– Τι εννοεί συγκεκριμένα η ΓΑΙΑΟΣΕ ως Εμπορευματικό Σταθμό στη Λάρισα και τι εννοεί ως Εμπορευματικό Κέντρο Θεσσαλίας στο Βελεστίνο, χωροθετημένο από το περιφερειακό χωροτακτικό πλαίσιο του 2003;»
Όσον αφορά την τελευταία ανακοίνωση της ΓΑΙΑΟΣΕ, ο κ. Αγοραστός ξεκαθαρίζει:
«Η συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι δεδομένη. Άλλωστε, η Περιφέρεια είναι αυτή που χρηματοδοτεί με 55 εκ. ευρώ την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αυτή που χρηματοδότησε την κατασκευή ισόπεδων και ανισόπεδων διαβάσεων στη Θεσσαλία και γενικότερα έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη στην πράξη ότι στηρίζει το σιδηρόδρομο ως οικολογικό, ασφαλή και οικονομικό μέσο μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων».
admins
Author: admins

Άδειος αυτοκινητόδρομος Ε65 στα Τρίκαλα με φόντο τα βουνά, καλοκαίρι 2025

Άδειασαν τα Τρίκαλα – Ο καύσωνας «σάρωσε» τους δρόμους

Πρωτόγνωρες εικόνες ερήμωσης στην πόλη και στον E65 – Όλοι… διακοπές ή σε δροσιά, μόνο ο υδράργυρος στους δρόμους …
Κινηματογραφική φωτογραφία τύπου νουάρ: Μια ξανθιά γυναίκα κάθεται σοβαρή σε τραπέζι καφετέριας, με φάκελο γεμάτο χαρτονομίσματα μπροστά της. Η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή, γεμάτη ένταση, με χαμηλό φωτισμό, δραματικές σκιές και θολό φόντο που ενισχύει την αίσθηση μυστικότητας και απειλής.

Όταν η “ανεξαρτησία” γίνεται εργαλείο εκβιασμού – Ποιος πραγματικά υπηρετεί την κοινωνία;

Ο ρόλος των τοπικών μέσων και η λεπτή γραμμή μεταξύ ενημέρωσης, επιρροής και συναλλαγής …
Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Πού σταματούν οι μακέτες και ξεκινά η εγκατάλειψη – Ο Αγιαμονιώτης δίπλα στο πιο ζωντανό στέκι των Τρικάλων …
Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παγιδευμένους διαλόγους συνελήφθη επιχειρηματίας ΜΜΕ για εκβιασμό βουλευτή – Το χρονικό της υπόθεσης …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.