Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Κρεμμύδας: Επενδύουμε στην ποιότητα μέσα από Καθημερινότητα – Πολιτισμό – Παιδεία

O υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων Κώστας Κρεμμύδας, το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου, παραχώρησε αποκλειστικές δηλώσεις στο trikalanews.gr στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του «Μαζί για τα Τρίκαλα», μετά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργο Καμίνη, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης του κόμματος στο Φρούριο, το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Στην αρχική ερώτηση που του τέθηκε, σχετικά με την αξία η οποία βρίσκεται στην κορυφή της αξιακής του πυραμίδας, ο κ. Κρεμμύδας απάντησε ότι είναι η ηθική και η εργατικότητα, στις οποίες στηρίζει το πρόγραμμα του συνδυασμού του.

Στην αμέσως επόμενη ερώτηση, η οποία αφορούσε τους τομείς στους οποίους δίνει προτεραιότητα, απάντησε ότι αυτοί είναι η Καθημερινότητα, ο Πολιτισμός και η Παιδεία, τομείς οι οποίοι μπορούν να δώσουν την δυνατότητα στα Τρίκαλα να αποκτήσουν ποιότητα ως πόλη, ενώ χαρακτήρισε το θέμα της καθημερινότητας, «τετριμμένο» και «αυτονόητο».

Τα υπάρχοντα προβλήματα της καθημερινότητας, αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Κ. Κρεμμύδα είναι το οδικό δίκτυο, το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης και η ανακατασκευή της λαϊκής αγοράς στον υπάρχοντα χώρο, η οποία, όπως είπε, δεν απαιτεί μεγάλο οικονομικό κόστος, αλλά είναι θέμα πολιτικής απόφασης. «Το έχουμε αποφασίσει, δεν θα υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος» δήλωσε χαρακτηριστικά. Σχετικά με το ζήτημα της λαϊκής αγοράς επισήμανε, επίσης, πως πρέπει να μπει ένα τέλος στην άναρχη πώληση.

Στον τομέα της Καθημερινότητας, αναφέρθηκε και στους υπάρχοντες ποδηλατοδρόμους, χαρακτηρίζοντάς τους «απλή ζωγραφιά», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για επανασχεδίαση, επαναχάραξη και επανακατασκευή τους.

Αναλύοντας το θέμα του Πολιτισμού, μίλησε για την τοπική ιστορία, τα μνημεία της πόλης και τη σύνδεσή τους, την μουσική παράδοση και τις τοπικές γεύσεις. Είπε επίσης, πως στις προτεραιότητές του, όσο αφορά το θέμα του πολιτισμού, είναι η δημιουργία ετήσιου θεματικού πάρκου μουσικής παραγωγής και η σύνδεσή του με τον Μύλο των Ξωτικών, καθώς επίσης και οι εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ μουσικής καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Τέλος, στο θέμα της Παιδείας, προτεραιότητα δίνει στην ίδρυση ενός Αγροτικού Σχολείου, στα πρότυπα της Αγροτικής Σχολής Λάρισας.

Μπορείτε να ακούσετε τις δηλώσεις του παρακάτω:

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή