Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Πατέρας: Βούλιαξε το Σύνταγμα

Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες… βούλιαξε το Σύνταγμα με την μεγαλειώδη συγκέντρωση για τα Σκόπια, στο Συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές και ίσως και πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες, βροντοφώναξαν πως η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική. 
Βέβαια μια συγκέντρωση δεν την κάνει μεγάλη μόνο ο αριθμός των ανθρώπων, την κάνει ο παλμός του πλήθους, η αγωνιστικότητα, η δύναμη της ψυχής και της φωνής και τα ξεκάθαρα μηνύματα, που στέλνει σε κάθε κατεύθυνση. 
Οι συγκεντρωθέντες πολίτες προέρχονταν απ’ όλη την χώρα. Απλοί άνθρωποι, χωρίς κομματική ταυτότητα, χωρίς καθοδήγηση από πολιτικούς φορείς και με δικά τους έξοδα ήταν παρόντες. Όλες οι ηλικίες και ολόκληρες οικογένειες ήθραν με παλμό, με πλοία και με δικά τους μέσα, στο προσκλητήριο, για να φωνάξουν το «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» και ότι δεν εξουσιοδότησαν κανένα να ξεπουλήσει τα «ιερά και τα όσια της φυλής» και φυσικά και την Ιστορία και τον πολιτισμό του Έθνους. Εκκλησία και ο Λαός έγιναν ΕΝΑ και σχημάτισαν ένα μεγάλο κυματοθραύστη σ’ όσους θέλουν να πουλήσουν τα ατίμητα. Οργή Θεού φωνή Λαού! 
Η κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος ήταν όχι μόνο μεγαλειώδης αλλά καθοριστική και Ιστορική. Τώρα κατάλαβε η κυβέρνηση πως από χθες έχει απέναντί της μια δυνατή φωνή, έναν αντίποδα στα όσα σχεδιάζει για το Μακεδονικό και για όσα έκανε στον Οικονομικό τομέα, με το να υλοποιήσει όλες τις επιθυμίες των Δανειστών και με το να υπογράψει τα πλέον καταστροφικά Μνημόνια. Την «πλατεία», που εκμεταλλεύτηκε ο Τσίπρας για να … κλέψει την εξουσία, από δω και πέρα θα την έχει απέναντι και αυτό έχει πανικοβάλει την κυβέρνηση. 
Η παρουσία και ο λόγος του Μίκη Θεοδωράκη ήταν μια μεγάλη Ιστορική στιγμή τόσο για τον ίδιο όσο και για την πατρίδα μας. Ήταν ήρεμος και έτοιμος να πει στο πολυπληθές ακροατήριο «να μην πτοηθεί, να αυξήσει την αγωνιστικότητα, τον θυμό και την θέληση».  Μέγα ήταν το πλήθος και μέγα ήταν και το Πάθος. Μίλησε για Εθνομηδενιστές και τόνισε πως η μειοψηφία, που  μας κυβερνά, καταστρέφει την χώρα. 
Η παρουσία της Εκκλησίας έδωσε διαφορετική πνοή και ανακούφισε τους διαδηλωτές. Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος ως εκπρόσωπος των Ιεράς Συνόλου και οι δεκάδες άλλοι Μητροπολίτες, Ιερείς Μοναχοί και Μοναχές εμψύχωσαν τον Λαό και ένωσαν την φωνή τους μ’ αυτήν των διαληλωτών.

Όσον αναφορά στις Αξίες, όπως Πατρίδα, Θρησκεία και η Οικογένεια ξαναμπήκαν στην ψυχή των Ελλήνων. Ουσιαστική, πάντως, ήταν και η προσφορά του Συνταγματολόγου, Γεωργίου Κασιμάτη, που μίλησε για την «συρρίκνωση της Ελλάδας». 

Το Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα δεν ήταν συγκέντρωση δεξιών, φασιστών και παπάδων αλλά μια πρωτοφανής διαδήλωση και παλλαϊκή σύναξη νοικοκυραίων, οικογενειαρχών, ηλικιωμένων και νέων ανθρώπων και ήταν το πιο σημαντικό πολιτικό γεγονός των τελευταίων τριάντα ετών. Οι προσπάθειες του Μαξίμου να το απαξιώσουν, έπεσαν στο κενό και εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τόσο τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη Τόσκα, όσο και τους κορυφαίους παράγοντες της Αστυνομίας.

Ήταν ντροπή, που μίλησαν για 140.000 διαδηλωτές και κανένας Αρχηγός της Αστυνομίας δε έμεινε τρία χρόνια στη θέση αυτή, όπως ο Τσουβάλας, που μάλλον δεν γνωρίζει από καταμέτρηση…!. 

Το μεγαλειώδες αυτό Συλλαλητήριο τσαλάκωσε την προσπάθεια του Τσίπρα να εμφανισθεί ως… εθνικός ηγέτης, που λύνει με … μαγικό τρόπο τα πάντα, και έβαλε φρένο στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει την … Ταυτότητα στους Σκοπιανούς, ενώ έφερε τα πάνω – κάτω στον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο. 
Η λευκή επιταγή που λένε ότι έχουν ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ – ΑΝ.ΕΛ. από τις εκλογές του 2015 έγινε… φτερό και … φύλο και η μόνη λύση είναι πλέον ή οι ΕΚΛΟΓΕΣ ή το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
Τα ψέματα τέλειωσαν ο Λαός μίλησε και το Σύνταγμα… Βούλιαξε. 
Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή