Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Πατέρας: Η παράγκα

Ο όρος «παράγκα», στην ελληνική γλώσσα αναφέρεται σε ένα μικρό και πρόχειρο οίκημα, κατασκευασμένο από ξύλο ή από άλλο ευτελές υλικό και κυρίως χρησιμεύει ως αποθήκη ή ακόμα και ως πρόχειρο κατάλυμα φτωχών και ανήμπορων ατόμων. Συνήθως είναι κακοφτιαγμένο οίκημα.

Στην καθημερινή ζωή η λέξη χρησιμοποιείται στην «αργκό» και με μεταφορική σημασία, προκειμένου να στοχοποιήσει μια ομάδα ανθρώπων, που προσυμφωνεί και προετοιμάζει το αποτέλεσμα αθλητικών αγώνων, με σκοπό το παράνομο κέρδος. Με την ίδια σχεδόν σημασία χρησιμοποιείται και η λέξη κύκλωμα, που αναφέρεται σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, όπως στο παραδικαστικό κύκλωμα, στο πολιτικό κύκλωμα κλπ.

Σήμερα, θα περίμενε κάθε πολίτης το νέο αίμα, που μπήκε στο πολιτικό σύστημα της συγκυβέρνησης, ότι θα αποστρεφότανε την «παράγκα της πολιτικής», που θυμίζει επακριβώς την εποχή της…Μαυρογυαλούρειας πρακτικής, για να μην πούμε, πως έχει ξεπεράσει κατά πολύ και αυτήν… την σχολή του ψεύδους και της απάτης.

Τίποτε δεν τήρησαν από όσα προεκλογικά υπόσχονταν στο λαό, με μόνο σκοπό να τον…κοροϊδέψουν, να υφαρπάσουν την ψήφο και να ανέβουν στην Εξουσία. Όλοι θυμούνται τον Αλέξη Τσίπρα που έλεγε, ότι «θα σκίσω τα μνημόνια», πως «δε θα πουλήσω ποτέ τον ΟΣΕ, τα αεροδρόμια και τη ΔΕΗ». Φυσικά δεν λησμονούν τα όσα έταζε και ο Πάνος Καμμένος που «φοράει παντελόνια και τα τιμάει», «πως δεν θα συνεργαστεί με μνημονιακό κόμμα» και φυσικά πως «θα σταματήσει τους πλειστηριασμούς και θα καταργήσει τον αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ».

Όλα ήταν μια πρωτοφανής και πρωτάκουστη πολιτική απάτη.

Τώρα, που επί τρία χρόνια κυβερνούν τον τόπο, η «παράγκα» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναζητεί απελπισμένα σανίδα…Σωτηρίας. Οι απεγνωσμένες προσπάθειες συνεχίζονται με διαδοχικές υποσχέσεις, με επιδόματα πείνας, με προσλήψεις και με παροχές, παλαιοκομματικού τύπου.

Πετούν…ψίχουλα στο δρόμο, που οδηγεί στις Κάλπες, αφού φυσικά αλλάξουν τον «Καλλικράτη» στην τοπική αυτοδιοίκηση και αφού φέρουν, για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας, την απλή αναλογική.

Έτσι οι υπουργοί της ΑριστεροΔεξιάς κυβέρνησης μετά το κοινωνικό μέρισμα, προχώρησαν σε μπαράζ επιδοματικών παροχών. Εφάπαξ παροχή 400 ευρώ στους νέους άνεργους. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 650 ευρώ στη Δυτική Αττική. Εφάπαξ βοήθημα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος και για πρώτη φορά ήρθε και η λοταρία του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία δίνονται 1000 ευρώ για κάθε…τυχερό και εξαθλιωμένο φορολογούμενο.

Έτσι η «παράγκα» των Τσίπρα-Καμμένου προετοιμάζει τις επόμενες εκλογές, που θα είναι ή την Άνοιξη ή το Φθινόπωρο του 2018. Όποτε όμως και αν τις κάνουν ο πικραμένος και πεινασμένος λαός θα τους τιμωρήσει παραδειγματικά.

Υπόσχονται μονιμοποιήσεις πυροσβεστών και ετοιμάζουν προκηρύξεις για χιλιάδες άτομα στους ΟΤΑ. Στα νοσοκομεία, και γενικά στο ΕΣΥ, που χρειάζονται προσλήψεις και ηθικοποίηση, το πολιτικό και ιατρικό κατεστημένο, οργιάζει με τις παράνομες ενέργειες. Τα διορισμένα, στις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας και στα Νοσοκομεία, «Παιδιά του Κομματικού Σωλήνα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», προσλαμβάνουν όποιον θέλουν και όποτε θέλουν, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια νόμους, διατάξεις και δικαστικές αποφάσεις. Ενώ τα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν έχουν μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές ο πρωθυπουργός της χώρας εγκαινιάζει τις τοπικές μονάδες υγείας «ΤΟΜΥ» και κομπάζει γι’αυτό.

Η «παράγκα» της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου αναπλάθει μια πραγματικότητα συνεχούς λιτότητας, προκειμένου να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση χωρίς…χαράτσια και…μνημόνια. Η περίοδος της «αυταπάτης», όπως δέχτηκε ο πρωθυπουργός, πέρασε χωρίς επιστροφή και η Ελλάδα την πλήρωσε πολύ ακριβά με την εξαθλίωση της κοινωνίας, με την πρωτοφανή φτώχεια και ανεργία και με τα capital controls των τραπεζών που τα έφεραν αυτοί που μας κυβερνούν.

Η Ελλάδα των Τσίπρα-Καμμένου είναι η μοναδική που στενάζει κάτω από τον ζυγό των Μνημονίων, ενώ οι άλλες τέσσερις Κύπρος, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία, βρήκαν προ πολλού τον δρόμο της ανάπτυξης.

Δυστυχώς, η άσκηση της εξουσίας από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα ήταν καταστροφική και οι εκπρόσωποι αυτής της πολιτικής…Μαυρογυαλούρου αποδείχτηκαν απελπιστικά γερασμένοι, άσχετοι, καιροσκόποι και φυσικά χωρίς ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας.

Τι λέτε; Θα γλυτώσει τα…Ειδικά Δικαστήρια η «παράγκα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»; Ο χρόνος θα το δείξει.

Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D.
Πολιτευτής Τρικάλων

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή