Κώστας Πατέρας: Κράτος …δολοφόνος!

Η πρόσφατη τραγωδία με 16 νεκρούς και 6 αγνοούμενους στη Δ. Αττική απέδειξε για μια ακόμη φορά , πως η χώρα είναι ανοχύρωτη , αφού από τη μια στιγμή έως την άλλη μπορεί να μετατραπεί σε υγρό τάφο για δεκάδες ανυποψίαστους συνανθρώπους μας και φυσικά έτσι μπορεί να χαθούν ολόκληρες περιουσίες , που φτιάχτηκαν με ιδρώτα και…αίμα , και να βρεθούν , μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας άστεγοι και πάμφτωχοι , πολίτες που πάλεψαν σκληρά στη ζωή.
 
Η Βιβλική καταστροφή στη Νέα Πέραμο , στη Μάνδρα , στα Μέγαρα και στην Κατερίνη , δείχνουν , πως η κοινωνία μας είναι απροστάτευτη και πως μια…Αφύσικη καταστροφή φέρνει ένα τραγικό τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικά αγαθά. Έπνιξαν τον κόσμο οι Κ λ ε φ τ ο θ ε σ μ ι κ ο ί παράγοντες. Τα φραγμένα ρέματα , τα ακαθάριστα ποτάμια , η αδιαφορία των αρχόντων έριξαν κάτω από τόνους λάσπης και τόνους νερού τις ζωές και τα όνειρα αθώων πολιτών.
 
Χείμαρρος ευθυνών υπάρχει για την τραγωδία αυτή. Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί , η Περιφερειάρχης Αττικής με τους Αντιπεριφερειάρχες , οι Δήμαρχοι με τις ακολουθίες τους και οι Δασικές Αρχές είναι στο στόχαστρο όλων των Ελλήνων. Η Νερο-Βόμβα της καταστροφής ανέδειξε την ολιγωρία , την αδιαφορία και την ανικανότητα όλων των παραπάνω παραγόντων. Ο Τσίπρας , η Δούρου , οι Δήμαρχοι και οι δασικοί παράγοντες , με τους συνεργάτες τους , πρέπει να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις για τα όσα τραγικά συνέβησαν στις κατεστραμμένες περιοχές.
 
Ο Τσίπρας, η Δούρου και τα πρωτοπαλίκαρά τους , με καθυστέρηση σχεδόν δύο ημερών , επισκέφθηκαν όχι τις κατοικημένες-πληγείσες περιοχές , γιατί φοβήθηκαν την οργή των ανθρώπων , αλλά την πλημμυρισμένη Εθνική Οδό , προκειμένου να ρίξουν στάχτη…στα μάτια των πολιτών και για να παίξουν τα βρώμικα πολιτικά τους παιχνίδια. Σύρθηκαν οι Συριζαίοι στην…Κόλαση του Δάντη , και όλοι τους έμοιαζαν με τον Αυτοκράτορα Νέρωνα Κλαύδιο Καίσαρα Δρούσο , που βγήκε στην κορυφή λόφου για να δει πως καίγονταν τα 2/3 της Ρώμης το 64 μ.Χ. Απέφυγαν να συναντήσουν τα οργισμένα πλήθη , του συγγενείς των νεκρών και τους κατεστραμμένους επαγγελματίες. Απλά πήγαν…είδαν…και απήλθαν…! 
 
Πρωτοφανής είναι η οργή για το ανύπαρκτο Κράτος , για το Κράτος… δολοφόνος , για το Κράτος της Υποκρισίας και του Ψεύδους. Ρέματα και ποτάμια έπνιξαν ζωές και έφεραν τον Κυκεώνα της καταστροφής. Δεν πρέπει ο Τσίπρας και οι υπουργοί του , η Δούρου και οι Συνεργάτες της , οι Δήμαρχοι και οι παρατρεχάμενοι και οι Δασικές Αρχές να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη , γι’αυτή τη Βιβλική καταστροφή; Δεν πρέπει να πουν γιατί χάθηκαν 16 άνθρωποι και αγνοούνται άλλοι 6; Δεν πρέπει να απολογηθούν , γιατί επέτρεψαν και έκλεισαν παράνομα τα ρέματα και τα μετέτρεψαν σε οικισμούς και σε βιομηχανικές περιοχές; Έπρεπε να προνοήσουν προκειμένου να τηρηθεί ο Νόμος και η Τάξη. 
 
Το εθνικό πένθος , που κήρυξε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου , μάλλον υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και τα παχιά τα λόγια τα μεγάλα , που είπαν όλοι αυτοί , δεν πρόκειται να φέρουν πίσω , όσους θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη ή βρήκαν οικτρό τέλος από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων. 
 
Η Δικαιοσύνη οφείλει να πιάσει δουλειά προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας , όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Το Κράτος…Δολοφόνος , πρέπει να πληρώσει για τα πολεοδομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα και για το ότι άφησε Αθωράκιστες περιοχές , που εδώ και δεκαετίες , μαστίζονται από τις παραλείψεις , από το πελατειακό και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα , από την ανικανότητα των υπευθύνων και από τα φυσικά φαινόμενα.
 
Η πολιτεία δεν μπορεί να είναι άλλο ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ , γιατί στις Δημοκρατίες πρέπει να βασιλεύει το κράτος ΠΡΟΝΟΙΑ. Θα λάμψει, όμως η αλήθεια;


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή