Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Πατέρας: Με την πλάτη στον …τοίχο!

Τα προβλήματα, όσο περνά ο καιρός, πολλαπλασιάζονται. Οι πολίτες υποφέρουν. Οι κοινωνικές ομάδες διαμαρτύρονται. Όσοι εργάζονται, αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον και οι άνεργοι βλέπουν, πως, το να δουλέψουν κάπου, είναι όνειρο θερινής νυκτός…!

Η συγκυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα, που η ίδια δημιούργησε με τα τραγικά της λάθη και τα πρωτοφανή της ψέματα και μη βλέποντας φως στο… τούνελ της οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης πορεύεται με την πλάτη…στον τοίχο…!

 
Η απόγνωση, που βιώνει τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Καμμένος, είναι κακός σύμβουλος και άσχημος οιωνός, τόσο για το πολιτικό μέλλον της συγκυβέρνησης, όσο και για το πόσο άσχημα πράγματα περιμένουν ακόμα την ελληνική κοινωνία. «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» δηλαδή η πολύ στεναχώρια για την πρωτοφανή τους αποτυχία οδηγεί σε παράφρονες επιλογές.
 
Την ώρα λοιπόν που η λαϊκή δυσφορία κορυφώνεται, για την πρωτάκουστη υπερφορολόγηση των πολιτών και ενώ το οικογενειακό ταμείο πάει από το κακό στο χειρότερο, από το κυβερνητικό στρατόπεδο και από μερικούς νάνους της πολιτικής σκηνής γίνεται λόγος για…υποφορολόγηση για αύξηση μισθών και συντάξεων και για ανάπτυξη, που την βλέπουν μόνο αυτοί με τη μαύρη προπαγάνδα που κάνουν μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ.
 
Η κυβέρνηση αντί να κλείνει πληγές ανοίγει συνεχώς μέτωπα με τα ΜΜΕ, τα θεωρούμενα εχθρικά, με τους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης, με τους Πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, που θα καταργούσε ο Τσίπρας και ο Καμμένος, με το Ξεπούλημα της ΔΕΗ, με την Εκλογή Μουφτήδων στη Δυτική Θράκη όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και όπως απαίτησε ο Ερντογάν κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα, και γενικά με όλη την Αντιπολίτευση. Η στρατηγική της πόλωσης, που επιδιώκει κάθε αποτυχημένη κυβέρνηση, οξύνει τα πάθη και οδηγεί στο διχασμό και στην καταστροφή.
 
Ξεκίνησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή με επίθεση κατά των Θεσμών, δηλαδή των Δικαστών του Συμβουλίου Επικρατείας και συνεχίζεται με τον Κώστα Γαβρόγλου, που ανοίγει κερκόπορτες, για να περάσουν οι εχθροί της πατρίδας μας. Προοπτική για να διαβούμε τις Συμπληγάδες με Τσίπρα και Καμμένο δεν υπάρχει.
 
Οι δηλώσεις του νέου προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο και του Μάριο Ντράγκι επικεφαλή της ΕΚΤ ήταν καθαρές. Μακάρι, όμως, να μην είναι και προφητικές. Τι είπαν; Ο μεν πρώτος έβαλε…ταφόπλακα για τη συζήτηση του χρέους πριν από τον Αύγουστο του 2018. Ο δε δεύτερος μίλησε για ενδεχόμενο 4ο Μνημόνιο.

Ο πρωθυπουργός, βέβαια, είπε το «ας λείπει το βύσσινο» αλλά στην Ελλάδα δεν πιστεύει κανείς πλέον τους Τσίπρα και Καμμένο, εκτός από τα «δικά τους παιδιά» που βολεύτηκαν χωρίς προκηρύξεις και διαγωνισμούς και με παχυλούς μισθούς σε νοσοκομεία, σε ΟΤΑ, σε υψηλές κρατικές θέσεις και σε όλο το Δημόσιο τομέα. Όσο για την αξιοκρατία, που διαλαλούσαν προεκλογικά, οι ουμανιστές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αυτή…πήγε περίπατο…!

 
Ο πρωθυπουργός επενδύει στην ακραία πόλωση γιατί απέτυχε παταγωδώς. Το δε Καμμένος…gate εξαφάνισε τον συναυτουργό της μεγάλης καταστροφής. Έχει άδικο ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ, που δήλωσε χτες στα Νέα ότι «ο Τσίπρας εξελίσεται σε μεγάλο πολιτικό απατεώνα»; Όσο για τον Καμμένο έχουν πει άλλοι πολύ χειρότερα.
 
Πάντως, οι δυο…Μάριο των Βρυξελλών πάγωσαν τα χαμόγελα του Μαξίμου
Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή