Άρθρα – Απόψεις

Κώστας Πατέρας: Οι κατολισθήσεις στην Πιαλεία

28 Feb 2018

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών και οι πρωτοφανείς πλημμύρες δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στους κατοίκους του Νομού. Καλλιέργειες καταστράφηκαν, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις μπήκαν σε περιπέτειες και κανένας δεν γνώριζε σε τι κατάσταση θα … ξημέρωνε ο Νομός μας.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα ήταν οι κατολισθήσεις στην Πιαλεία, στον «Πάνω Μαχαλά» η τα λεγόμενα «Ντακέικα και Πατσουρέικα».
Σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, το έδαφος… έφυγε από την θέση του, περιουσίες έσβησαν από τον χάρτη και πολλές οικογένειες έμειναν… στον δρόμο, αφού τα σπίτια τους αποτελούν πια παρελθόν για αυτούς. Η συμπαράσταση των χωριανών και η παρουσία των Αρχών του Νομού ήταν άμεση και επαινετέα.

Αυτούς τους φτωχούς κτηνοτρόφους και μικροεπαγγελματίες, που έχασαν τα σπίτια τους, το κράτος θα τους δώσει και αυτούς τα 1.000 ευρώ το μήνα για ενοίκιο που έδινε και δίνει σε Υπουργούς, βουλευτές και συμβούλους;

Η κατάσταση της περιοχής, περιβαλλοντικά, και η ψυχολογία των κατοίκων είναι τραγική. Και το λέγω αυτό, γιατί αυτήν την περιοχή την ζω από μικρό παιδί και αυτό που είδα χθες με την επίσκεψή μου εκεί, γέμισαν με πόνο την ψυχή μου τόσο για τους πληγέντες όσο και για το φυσικό περιβάλλον. Οι δρόμοι και τα μονοπάτια που μας έβγαζαν στον ωραιότατο αυτό «μαχαλά» καταστράφηκαν για πάντα.

Η πολιτεία επιβάλλεται να δώσει απλόχειρα την βοήθειά της, για να επουλώσει τα τραύματα των κατοίκων και να παρηγορήσει τα μικρά παιδιά, που δεν θα ξαναπαίξουν στην όμορφη, μέχρι πρότινος, αυτή περιοχή.
Ας περάσουν λοιπόν όλοι τους από τα λόγια στην πράξη. Οι καταστροφέντες συγχωριανοί μας περιμένουν βοήθεια.
       

trikalanews
Author: trikalanews

Έφυγε από τη ζωή η Θεοδώρα Ζαλαβρά – Στα 55 της χρόνια

Έφυγε από τη ζωή η Θεοδώρα Ζαλαβρά – Στα 55 της χρόνια

Η κηδεία της θα τελεστεί την Πέμπτη 10 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων – Παράκληση της οικογένειας για …
«Ένα μπουκαλάκι νερό, μια μπύρα… κι ο λογαριασμός στον μαγαζάτορα»

«Ένα μπουκαλάκι νερό, μια μπύρα… κι ο λογαριασμός στον μαγαζάτορα»

Μικρή πράξη καλοσύνης σε συνεργείο της ΔΕΥΑΤ εξελίχθηκε σε παρεξήγηση — και η ευγένεια χάθηκε μαζί με τα παγάκια …
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Νέες αίθουσες για το Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Νέες αίθουσες για το Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Αντικαθίστανται δύο ακατάλληλοι οικίσκοι με νέες αίθουσες διδασκαλίας – Παρέμβαση Κουρέτα …
Γεωργιάδης – Παπαστεργίου φέρνουν “βαθμούς” στο ΕΣΥ – Ψηφιακή αξιολόγηση από τους πολίτες

Γεωργιάδης – Παπαστεργίου φέρνουν “βαθμούς” στο ΕΣΥ – Ψηφιακή αξιολόγηση από τους πολίτες

Συνέντευξη Τύπου Γεωργιάδη – Παπαστεργίου για την ψηφιακή μέτρηση της εμπειρίας ασθενών …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.