Κώστας Πατέρας: Οι κατολισθήσεις στην Πιαλεία

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών και οι πρωτοφανείς πλημμύρες δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στους κατοίκους του Νομού. Καλλιέργειες καταστράφηκαν, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις μπήκαν σε περιπέτειες και κανένας δεν γνώριζε σε τι κατάσταση θα … ξημέρωνε ο Νομός μας.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα ήταν οι κατολισθήσεις στην Πιαλεία, στον «Πάνω Μαχαλά» η τα λεγόμενα «Ντακέικα και Πατσουρέικα».
Σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, το έδαφος… έφυγε από την θέση του, περιουσίες έσβησαν από τον χάρτη και πολλές οικογένειες έμειναν… στον δρόμο, αφού τα σπίτια τους αποτελούν πια παρελθόν για αυτούς. Η συμπαράσταση των χωριανών και η παρουσία των Αρχών του Νομού ήταν άμεση και επαινετέα.

Αυτούς τους φτωχούς κτηνοτρόφους και μικροεπαγγελματίες, που έχασαν τα σπίτια τους, το κράτος θα τους δώσει και αυτούς τα 1.000 ευρώ το μήνα για ενοίκιο που έδινε και δίνει σε Υπουργούς, βουλευτές και συμβούλους;

Η κατάσταση της περιοχής, περιβαλλοντικά, και η ψυχολογία των κατοίκων είναι τραγική. Και το λέγω αυτό, γιατί αυτήν την περιοχή την ζω από μικρό παιδί και αυτό που είδα χθες με την επίσκεψή μου εκεί, γέμισαν με πόνο την ψυχή μου τόσο για τους πληγέντες όσο και για το φυσικό περιβάλλον. Οι δρόμοι και τα μονοπάτια που μας έβγαζαν στον ωραιότατο αυτό «μαχαλά» καταστράφηκαν για πάντα.

Η πολιτεία επιβάλλεται να δώσει απλόχειρα την βοήθειά της, για να επουλώσει τα τραύματα των κατοίκων και να παρηγορήσει τα μικρά παιδιά, που δεν θα ξαναπαίξουν στην όμορφη, μέχρι πρότινος, αυτή περιοχή.
Ας περάσουν λοιπόν όλοι τους από τα λόγια στην πράξη. Οι καταστροφέντες συγχωριανοί μας περιμένουν βοήθεια.
       

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …