Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Πατέρας: Το ανίερο σύμφωνο …συμβίωσης

Ο Βίαντας ο Πριηνέας, ένας από τους 7 σοφούς της αρχαιότητας, διατύπωσε το γνωμικό «αρχή άνδρα δείκνυσι» παντού και πάντα.

Έτσι ο μεγάλος τραγικός Σοφοκλής χρησιμοποίησε αυτό το γνωμικό στο περίφημο έργο του «Αντιγόνη» με τον Κρέοντα να υποστηρίζει πως η Εξουσία αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα του ανθρώπου.

Αυτή είναι ποικιλόμορφη και δεν περιορίζεται μόνο στην πολιτική αλλά και στην οικονομική και κοινωνική πλευρά της ζωής. Όλες αυτές τις μορφές Εξουσίας στην Ελλάδα είναι αλληλοσυμπλεκόμενες και αλληλοεξαρτώμενες. Γενεσιουργός αιτία θεωρείται η Εξουσιομανία στις διάφορες εκφάνσεις της ζωής.

 
Ο Τσίπρας, το 2014, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη συνεργασία με τον Καμμένο, που ήταν προσωπική του επιλογή, επικαλέστηκε μια αποστροφή του Λένιν, που έλεγε «υπάρχουν στιγμές, που πρέπει να διευρύνουμε τα μέτωπα της πάλης, ακόμα και με συμμάχους που μας φαίνονται ασταθείς, ταλαντευόμενοι, όχι αρκετά δυνατοί και αποφασισμένοι να αντέξουν την πορεία μέχρι το τέλος».

Η σκέψη αυτή του Λένιν, που εφαρμόζεται σήμερα από τους Τσίπρα-Καμμένο, μας γυρίζει πίσω αιώνες και μας θυμίζει την Παπική Εκκλησία, με τα περίφημα …Συγχωροχάρτια, όχι μόνο για τις αμαρτίες, που έκαναν οι πιστοί, αλλά και γι’αυτές που θα έκαναν στο μέλλον. Δηλαδή «ο Σκοπός Αγιάζει τα Μέσα».

 
Κάπως έτσι στήθηκε και το Ανίερο Σύμφωνο…Συμβίωσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Τα δύο κόμματα δεν έχουν καμία ιδεολογική σχέση. Ήθελαν, όμως, και τα δύο αυτά μορφώματα, να…καταργήσουν τα καταστροφικά μνημόνια, για να… ανασάνει ο λαός. Όλα αυτά όμως ήταν ψεύτικες και προσχηματικές κινήσεις, προκειμένου να…παγιδεύσουν τους πολίτες, να κλέψουν την ψήφο, να αναρριχηθούν στην Εξουσία και να κυβερνούν σχεδόν δικτατορικά.
 
Ψήφισαν καταστροφικά μέτρα, έφεραν πρωτοφανή φοροκαταιγίδα και τώρα μοιράζουν…φτώχεια. Οι σύντροφοι της Εξουσίας, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πούλησαν τα πάντα, διέλυσαν τα πάντα, έκαναν την Ελλάδα…γερμανική αποικία και μετέτρεψαν τα παιδιά μας σε οικονομικούς μετανάστες. Είχαν άδικο οι διαμαρτυρόμενοι στο Σύνταγμα, που έλεγαν «να καεί να καεί το μπ… η Βουλή» και «στο Γουδί στο Γουδί»; 
 
Η Ανίερη Συμμαχία Τσίπρα-Καμμένου ξεθωριάζει καθημερινά και έχει κάνει…κοιλιά, ύστερα από τις υποθέσεις του Noor 1 και του καζίνου του Λονδίνου, όπου παραβιάστηκε ο Αγγλικός νόμος του 2015 για ξέπλυμα…μαύρου χρήματος.
 
Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ «πάμε μέχρι το τέλος μαζί» είναι ένας επιθανάτιος…εναγκαλισμός, δύο πολιτικών, που πνίγονται στα βρώμικα νερά του Πελατειακού Κράτους, της Αναξιοκρατίας, του Ψεύδους και του Βολέματος των «δικών μας παιδιών». Τελευταία, όμως, υπουργοί και βουλευτές της Ανίερης… Συμμαχίας πήραν αμπάριζα την επαρχία και τάζουν λαγούς με πετραχήλια, τάζουν εκτροπές, λίμνες και ταρτάν, για να εισπράξουν…κολοκύθια και πανηγυριάτικα κλαρίνα.
 
Η πολιτική…Λαθροβίωση των συγκυβερνώντων κάνει 10 βήματα μπροστά και 90 πίσω. Όλα δείχνουν πως η 3η Αξιολόγηση πάει για…μποτιλιάρισμα και στο βάθος φαίνονται νέα δυσβάσταχτα μέτρα. Το πουλόβερ της συγκυβέρνησης, με την αποχώρηση του Κώστα Χρυσόγονου, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να ξηλώνεται. Είναι ο 3ος ευρωβουλευτής που φεύγει από τον Τσίπρα.
 
Όλα δείχνουν πως…μαγειρεύονται κάλπες και ο Τσίπρας… πληρώνει τον Καμμένο…τοις μετρητοίς, για τις προσφερθείσες υπηρεσίες του. Στο Επικρατείας θα βάλεις τον Πάνο, ο οποίος, φυσικά, θα ξεπουλήσει τους ήδη πουλημένους ΑΝΕΛ. Μαγειρεύονται…κάλπες, με πιο πιθανό χρόνο, την Άνοιξη του 2018 και με βασική ελπίδα την «Δεξιά Παρένθεση», ενώ ο λαός βροντοφωνάζει Ποτέ Πια Αριστερά. 
 
Η χώρα μας έχει καταστραφεί από τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό και η κοινωνία μας έχει ξεπεράσει, προ πολλού, τα όριά της. Με νομοσχέδια όπως αυτά της Αλλαγής Φύλου και της Τουρκικής Ένωσης ναρκοθετείται η χώρα και δεν βγαίνει «το κάρο από τη λάσπη».
 
Ήρθε η ώρα ο Τσίπρας και ο Καμμένος να κάνουν το ελάχιστο χρέος προς την πατρίδα. Να κάνουν εκλογές, για να γυρίσει σελίδα η πολιτική ιστορία του τόπου. Πάντως, τα…Ανίερα Σύμφωνα…Συμβίωσης έχουν και Ανίερο…Τέλος.
Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων. 
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή