Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Πατέρας: Το κράτος… εάλω!

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης, στις 29 Μαϊου το 1453, σήμανε, ταυτόχρονα και το τέλος της, πάνω από 1000 χρόνια, Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Οι πολιτικές και θρησκευτικές έριδες , η αδυναμία βοηθείας από το Δυτικό κόσμο , η άσχημη οικονομική κατάσταση και η φυγή Ανθρώπινου Δυναμικού στη Δυτική Ευρώπη , οδήγησαν την υποταγή του Βυζαντίου στους Οθωμανούς. Τότε ειπώθηκε η φράση «η πόλις εάλω» η οποία έμεινα βαθειά χαραγμένη στην πονεμένη ψυχή του Ελληνισμού.

 
Σήμερα , εκατοντάδες χρόνια μετά την πτώση της Βασιλεύουσας , με συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως το «κράτος εάλω» δηλαδή το κράτος έπεσε στα χέρια των κομματικών ανθρώπων.
 
Επί σειρά ετών , η ψευτο-ΑριστεροΔεξιά κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου , έδινε αγώνες για να καταργηθεί το κομματικό κράτος και να επικρατήσουν , σε όλο το κοινωνικό φάσμα , συνθήκες Ισότητας , Αξιοκρατίας και Δημοκρατίας. Θεωρούσαν , πως οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων , καταστρατηγούσαν την έννοια της Δημοκρατίας , με αποτέλεσμα να ανθίσει η διαπλοκή , η διαφθορά και η σχεδόν Πτώχευση του Κράτους.
 
Όπου και αν βρισκότανε , οι παράγοντες της σημερινής συγκυβέρνησης , τότε που ήταν Αντιπολίτευση , κατακεραύνωναν τους πάντες και τα πάντα και έδιναν όρκους και υποσχέσεις πως , όταν αυτοί έρθουν στην εξουσία , θα καταργήσουν το κομματικό κράτος και θα πρυτανεύσουν συνθήκες πραγματικής ισονομίας. Έλεγαν , πως οι πολίτες , ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα , θα κρίνονται και θα αξιοποιούνται ανάλογα με τα ουσιαστικά τους προσόντα , προκειμένου να πάει η χώρα μπροστά.
 
Όλα , όμως , αυτά ήταν ψεύτικες υποσχέσεις με μοναδικό σκοπό την Άλωση…της Εξουσίας. Τώρα το κράτος… «εάλω» από τους ανθρώπους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ένας ολόκληρος «στρατός» μπήκε στην κρατική μηχανή , με μεγάλες αποδοχές και χωρίς να υπάρχει γνώση του αντικειμένου που επρόκειτο να διαχειριστούν. Το κόλπο GROSSO του Μαξίμου φρόντισε και ενδιαφέρεται να τακτοποιήσει τα «δικά του παιδιά» , χωρίς αξιοκρατικές και δημοκρατικές διαδικασίες. Χιλιάδες διορισμοί έγιναν στα…μουλωχτά.
 
Γέμισαν τα Νοσοκομεία και οι Υγειονομικές Περιφέρειες με στελέχη του κομματικού σωλήνα και τώρα ετοιμάζονται να… αλώσουν και τις ΔΕΚΟ , με το πρόσχημα της αξιολόγησης. Είναι έτοιμοι να χτίσουν κομματικό…στρατό , αλλάζοντας τα μέλη των ΔΣ , που δεν είναι του χεριού τους και δεν είναι αρεστά στο κυβερνητικό σύστημα , με managers , που θα είναι υπό τον απόλυτο έλεγχό τους. Βέβαια κανένας δεν γνωρίζει τι κρύβεται πίσω και από τη μυστηριώδη Ελληνική Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών και Περιουσίας. 
 
Οι Τσίπρας-Καμμένος τα έδωσαν όλα σε Ευρωπαίους και σε Αμερικανούς , που κάποτε τους έλεγαν «φονιάδες των λαών» , γι’αυτό και τους κατακεραύνωσε τόσο ο Μανώλης Γλέζος όσο και ο Μίκης Θεοδωράκης και σύσσωμη η Αντιπολίτευση. Παρά ταύτα χτίζουν Κομματικό Κράτος με Κομματικό…Στρατό. Δεν τους σώζει όμως τίποτε , γιατί «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται».
 
Νομοτελειακά , αργά ή γρήγορα , θα γίνουν εκλογές και τότε δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν , από την οργή του εξαπατημένου και εξαθλιωμένου λαού και από το μισό εκατομμύριο μεταναστών.

Η σημερινή κυβέρνηση διώχνει τα ελληνόπουλα στην ξενιτιά και την ίδια στιγμή η πρωθυπουργός της Αγγλίας , Τερέζα Μέι , τόνισε προχτές ότι «δεν θέλω να φύγει κανένας Έλληνας από την Αγγλία» , ευχαριστώντας τους , ταυτόχρονα , για τη μεγάλη τους προσφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτοί είναι σοβαροί πολιτικοί και όχι οι… ΨΕΥΤΟΘΟΔΩΡΟΙ της Ελλάδας. 

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων. 
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή