Κώστας Πατέρας: Το μετέωρο βήμα

Τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας δείχνουν πως πηγαίνουμε από τη Σκύλα στη Χάρυβδη και από τον Άννα στον Καϊάφα.

Οι υποσχέσεις για καλύτερες μέρες αποδεικνύονται ψεύτικες και οι ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον, για τα παιδιά μας, εξανεμίζονται.

Η αξιοπιστία της συγκυβέρνησης χάθηκε μέσα στο τούνελ του ψεύδους, της μαύρης προπαγάνδας και της ανικανότητας.

Όταν σε μια χώρα οι… ντελιβεράδες είναι με πτυχία και με μεταπτυχιακούς τίτλους, οι δε κυβερνώντες είναι απόφοιτοι της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς όμως  να έχουν εργαστεί ποτέ δηλαδή χωρίς να έχουν βάλει ούτε ένα ένσημο στο ΙΚΑ τότε η χώρα αυτή δεν έχει καμία πιθανότητα ανάκαμψης, προοπτικής και σωτηρίας.

Το τελευταίο χαρτί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν η ρύθμιση του χρέους, που με τις συμφωνίες του 2016 έχει αναγνωριστεί επίσημα από την κυβέρνηση και φυσικά δεν μπορεί κανένας τους να μιλάει για … πραγματικό κούρεμα αυτού.

Τα υψηλά πλεονάσματα του 3,5% μέχρι το 2022 και του 2,5% μέχρι το 2060 καταμαρτυρούν το αδιέξοδο της κατάστασης. Η τεχνητή διάσταση απόψεων μεταξύ της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, για το θέμα αυτό καθιστά…όνειρο τη λύση του επώδυνου χρέους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν πιστεύει στις ευρωπαϊκές αξίες και στην δομή και τη λειτουργία της Ε.Ε., τόνιζε πως στο Eurogroup θα υπήρχε κάποια άποψη για τη ρύθμιση του θέματος αυτού. Αυτό δεν έγινε και δεν θα γίνει ούτε στην επόμενη συνεδρίαση στις 15 Ιουνίου.

Το τίμημα, όμως του 4ου μνημονίου ήταν δυσβάσταχτο και η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, που θα έδινε κάποια οικονομική ανάσα, είναι πια «όνειρο θερινής νυχτός».

Όλα δείχνουν πως πάμε για τον Αύγουστο του 2018 για το χρέος και μέχρι τότε η σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν θα μπορέσει να αντέξει ούτε στις εξωτερικές πιέσεις ούτε στο αρνητικό κλίμα της ελληνικής κοινωνίας.

Η «καθαρή λύση» για το χρέος που διεκήρυτταν τα «παπαγαλάκια» των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέληξε σε πραγματικό Βατερλό και οι κυβερνώντες είναι στριμωγμένοι στο…καναβάτσο.

Το ναυάγιο του Eurogroup θα οδηγήσει τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ή σε ένα νέο συμβιβασμό που δεν υπάρχει ή σε ένα ξαφνικό άλμα στο κενό. Το μετέωρο…βήμα είναι το πιο πιθανό. Οι διαδοχικές παλινωδίες των κυβερνώντων έχουν εξανεμίσει την από καιρού κατεστραμμένη αξιοπιστία με αποτέλεσμα τα αδιέξοδα, τόσο για αυτούς όσο και για τη χώρα, να είναι ορατά ακόμα και με ένα απλό πολιτικό…μάτι. Έστησαν μια παγίδα για τους δανειστές της Ε.Ε. και σε αυτήν πιάστηκαν οι ίδιοι. Εγκλωβίστηκαν, ψήφισαν καταστροφικά μέτρα 5 δις ευρώ και έπλασαν ένα μύθο για το χρέος που τους οδήγησε με την πλάτη στον τοίχο.

Το παιχνίδι δανειστών και ΔΝΤ είναι στημένο και το μετέωρο βήμα των Τσίπρα – Καμμένου είναι αναπόφευκτο. Οι αυταπάτες τους παγίδευσαν, γιατί άλλο πράγμα είναι να βάζεις την μπάντα του Ναυτικού να παίζει στη βίλα σου την ημέρα των γενεθλίων και άλλο να συζητάς με αυτούς που πήραν από την πατρίδα μας τα πάντα, αντί πινακίου φακής. Από τη λαϊκίστικη υπόσχεση των Τσίπρα – Καμμένου «θα καταργήσω τα μνημόνια με ένα νόμο» έφτασαν να ψηφίσουν δυο βάρβαρα μνημόνια μέσα σε 2 χρόνια.

Τον λαό δεν τον ενδιαφέρει, ούτε αν ο Τσίπρας φορέσει γραβάτα ούτε αν ο Καμμένος φοράει έγχρωμο παντελόνι. Τον νοιάζει και πονάει πολύ για την καταστροφή που ήρθε στην πατρίδα.

Η άνανδρη απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, φανερώνει ότι δεν πάμε καλά ούτε έξω ούτε μέσα και τα σύννεφα…πάνω από το Μαξίμου προμηνύουν πολιτική καταιγίδα, αφού σε τελευταία δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 32,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσγειώθηκε στο 15,7% και οι ΑΝΕΛ στο 2,01%.

Μετά το Eurogroup στις 15 Ιουνίου όλα είναι ανοιχτά και φυσικά τα ελικόπτερα θα έχουν…αναμμένες τις μηχανές…! Όλα δείχνουν πως οι Τσίπρας-Καμμένος είναι δέσμιοι του ΔΝΤ και του Σοϊμπλε.

Οι πολίτες φυσικά, δεν αντέχουν άλλη φτώχεια, άλλα ψέματα και άλλες φοροκαταιγίδες. Αυτοί που σήμερα μας κυβερνούν , όπως μας κυβερνούν, πρέπει να φύγουν και θα φύγουν με την ψήφο του λαού. Οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα αλλά είναι λύση του προβλήματος.

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή