Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Πατέρας: Χτίζουν το δικό τους κράτος…!

Η μεγάλη οικονομική και κοινωνική κατρακύλα, από το 2010 μέχρι σήμερα, ήρθε για δύο, κυρίως, λόγους. Πρώτον γιατί το κράτος ήταν…υπερτροφικό και …δυσλειτουργούσε και δεύτερον, γιατί γίνονταν μεγάλη λεηλασία στο κρατικό χρήμα.

Το Πολιτικό και Οικονομικό κατεστημένο της χώρας, τότε αλλά και σήμερα, είχε στήσει το λεγόμενο πελατειακό κράτος, για να μπορεί να ρυθμίζει τα πολιτικά δρώμενα και είχε επιτρέψει σε Πολιτικούς, σε Καναλάρχες, σε Μεγαλοπρομηθευτές και σε Μεγαλοεργολάβους να κλέβουν χωρίς κανένα φόβο.

Τα κλοπιμαία, βέβαια, δεν τα κρατούσαν στην Ελλάδα, αλλά τα έβγαζαν στο εξωτερικό, σε οικονομικούς παράδεισους και σε τράπεζες της Ευρώπης, χωρίς να μπορεί κάποιος να εντοπίσει την…διαδρομή του χρήματος.

Μεγάλη ήταν η δυσφορία του Λαού και αυτή την κατάσταση την εκμεταλλεύτηκαν τα δύο κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, τα οποία, μαζί με όλα τα άλλα ψέματα που είπαν, ήταν και το ψέμα ότι θα στήσουν ένα Κράτος χωρίς εξαρτήσεις και φυσικά ένα Κράτος Δικαίου.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, που δεν είχαν απογραφεί ποτέ, ήταν πάνω από ένα εκατομμύριο και οι υπηρεσίες, που δεν είχαν αντικείμενο και απορροφούσαν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό ήταν εκατοντάδες.

Αντί λοιπόν, οι Τσίπρας-Καμμένος, να κάνουν μια ορθολογική διαχείριση του κακοστημένου ελληνικού κράτους αυτοί ακολούθησαν την τακτική των προηγουμένων κυβερνήσεων και άρχισαν να διορίζουν «τα Παιδιά του Κομματικού Σωλήνα» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε υψηλόβαθμες θέσεις, με παχυλούς μισθούς, χωρίς διαφανείς διαδικασίες και μερικές φορές χωρίς προκηρύξεις.

Έτσι έβαλαν από…πόρτες και από…παράθυρα τον κάθε… Καρανίκα…! Γέμισαν τα δημόσια Νοσοκομεία με…προϊόντα του…πελατειακού κράτους και αφού τους έκαναν διοικητές, τώρα τους διόρισαν ως Επιμελητές, όσοι ήταν γιατροί, σε μεγάλα κεντρικά νοσοκομεία της χώρας, προκειμένου να τους εξασφαλίσουν το μέλλον. Πάντα, βέβαια με αξιοκρατικά κριτήρια και με πλήρη νομιμότητα.

Όχι με…στημένες διαδικασίες που ήταν οι 8 στις 10 για τις προσλήψεις ιατρών στο ΕΣΥ. Όλα αυτά τα έκαναν για να στηρίξουν τους ανθρώπους τους, πριν πάνε σε εκλογές, αφού όλοι λένε, πως το 2018 θα είναι έτος εκλογών, τις οποίες φυσικά θα χάσουν με παταγώδη τρόπο. Οι ουμανιστές…βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε κουβέντα πλέον για τα «τέρατα και σημεία» που γίνονται στο ΕΣΥ.

Αντί να περιορίσουν το σπάταλο κράτος, οι Τσίπρας-Καμμένος, χτίζουν ένα νέο κράτος, φυσικά, δικό τους Κράτος. Η ετήσια έκθεση από την ΕΡΓΑΝΗ, εκθέτει τη Συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ως προς το θέμα αυτό. Σημειωτέον ότι τα στοιχεία της έκθεσης αυτής προέρχονται από το Υπουργείο Εργασίας.

Τι λέει αυτή η έκθεση; Τονίζει ότι από το 2015 μέχρι και το 2017 δημιουργήθηκαν 290 νέοι φορείς, με προσωπικό και με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Με τον τρόπο αυτό οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρούν να μειώσουν την ανεργία, ενώ ταυτόχρονα οικοδομούν το Νέο δικό τους Κράτος.

Οι φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα αυξήθηκαν από το 2015 έως το 2017 κατά 67,75%. Τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (πλην των ΟΤΑ) αυξήθηκαν κατά 143 δηλαδή σε ποσοστό 13,39%. Ενώ η οικονομία βουλιάζει αυτοί βολεύουν «τα δικά τους παιδιά» την ίδια στιγμή που η φτώχεια και η ανεργία…θερίζουν την πατρίδα μας, ενώ μισό εκατομμύριο νέοι επιστήμονες έγιναν μετανάστες σε Ευρώπη και σε Αμερική.

Με αυτή την κάκιστη πολιτική θα βγούμε από τα μνημόνια; Με αυτή την χείριστη νοοτροπία θα έρθουν επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν Μόνιμες θέσεις εργασίας; Φυσικά ΟΧΙ. Πάντως οι κρατούντες τρώνε με…χρυσά κουτάλια και οι πολίτες ή αυτοκτονούν ή διαλύουν τις οικογένειες τους ή γίνονται ζητιάνοι και μετανάστες.

Το 2015, που βγήκαν για πρώτη φορά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ταξίδευαν με τα ΜΜΜ, λεωφορεία και τρένα, έχοντας δίπλα τους δημοσιογράφους μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών, γιατί τότε αρνιόταν να πάρουν κρατικά αυτοκίνητα, ώστε να δείξουν ότι είναι και αυτοί σαν τους απλούς και φτωχούς πολίτες.

Σήμερα, όμως, έχουν όλοι τους μεγάλα και πολυτελή κρατικά αυτοκίνητα με οδηγούς και με αστυνομικούς. Δεν είναι πλέον οι απλοί βουλευτές, όπως ήθελαν να φανούν στον πονεμένο και φτωχό πολίτη. Τώρα ταξιδεύουν με τα πανάκριβα αυτά αυτοκίνητα και όταν έρχονται στην επαρχία τα κρύβουν σε αυλές ή σε γκαράζ ή σε μικρά δρομάκια για να μην προκαλούν τη δυστυχισμένη κοινωνία.

Πρώτη φορά…Αριστερά, με βαθιά, όμως, Δεξιά τσέπη. Ο Λαός βέβαια λέει ποτέ πια Αριστερά ούτε στο εγγύς ούτε στο απώτερο μέλλον.

Όταν σπέρνεις ανέμους θα θερίσεις θύελλες. Αυτό θα κάνουν και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πολύ σύντομα.

Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή