Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Σκρέκας: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. η πλέον «αναπτυξιοκτόνος» και αντιεπενδυτική κυβέρνηση της χώρας

Συνέντευξη στην Κυριακάτικη «KONTRA News»  παρέθεσε ο Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός Κώστας Σκρέκας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σκρέκας χαρακτηρίζει ως «την  πλέον «αναπτυξιοκτόνος» και αντιεπενδυτική κυβέρνηση που πέρασε ποτέ» αυτή των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και επιμένει ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι η μόνη διέξοδος από την ύφεση.

«Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αποτελεί την λύση για την έξοδο από την ύφεση και την οπισθοδρόμηση» τονίζει ο κ. Σκρέκας και επισημαίνει ότι «πλέον είναι εμφανές σε όλους ότι όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα για όλους τους Έλληνες. Η Ν.Δ. αντιλαμβάνεται διαφορετικά από την κυβέρνηση την πρόοδο, την ανάπτυξη, την αξιοκρατία, τον δημόσιο τομέα και την ιδιωτική πρωτοβουλία και αυτά για την Ν.Δ αποτελούν βάση για ένα καλύτερο αύριο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ είναι η πλέον «αναπτυξιοκτόνος» και αντιεπενδυτική που πέρασε από τη χώρα μας και αρνείται να υποστηρίξει επενδύσεις που δημιουργούν δουλειές και φέρνουν έσοδα».

Στην ερώτηση ότι το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το 2018 και αν αυτό εκτιμάται ότι θα αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές η Κυβέρνηση, ο κ. Σκρέκας απαντά πως «Ο κ. Τσίπρας είναι ο Πρωθυπουργός με το ρεκόρ προσφυγών στην κάλπη. Το 2015 είχαμε 2 εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα μέσα σε 9 μήνες. Κάθε φορά που η χώρα χρειάζεται να βγει μπροστά με γρήγορες αποφάσεις, βιώνει το δράμα, την χρονοκαθυστέρηση και την σπατάλη της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, κατ’ επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ωστόσο, καθώς η παρούσα κυβέρνηση όσο περισσότερο μένει στην εξουσία τόσο μεγαλύτερο κακό κάνει στην χώρα, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αποτελεί την λύση για την έξοδο από την ύφεση και την οπισθοδρόμηση, για την εφαρμογή μιας πολιτικής με στόχο την ανάπτυξη, την πρόοδο και τις επενδύσεις. Πλέον, είναι εμφανές σε όλους ότι όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα για όλους τους Έλληνες».

Στην ερώτηση «Από πού αντλείτε τη βεβαιότητα ότι εσείς θα κάνετε καλύτερη διαχείριση της κρίσης», ο πρώην Υπουργός απαντά πως «Η Ν.Δ πιστεύει σε ένα τελείως διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Αντιλαμβάνεται διαφορετικά από το ΣΥΡΙΖΑ την πρόοδο, την ανάπτυξη, την αξιοκρατία, τον δημόσιο τομέα, την ιδιωτική πρωτοβουλία. Για τη ΝΔ αυτά αποτελούν πραγματικές αξίες και βάση για ένα καλύτερο αύριο. Η παράταξή μας δίνει προτεραιότητα στις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικές επενδύσεις και για αυτό διαμόρφωσε μία κοστολογημένη και ρεαλιστική στρατηγική για την έξοδο της χώρας από την κρίση, που μπορεί να δώσει και πάλι στην Ελλάδα την θέση που της αξίζει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παρουσιάσει επανειλημμένα τις ρεαλιστικές προτάσεις για άμεση μείωση συγκεκριμένων κρατικών δαπανών που θα οδηγήσουν σε αντίστοιχη μείωση φόρων.

Φόροι που διώχνουν τους επενδυτές και βυθίζουν την οικονομία σε ύφεση. Η ΝΔ θα προχωρήσει με αποφασιστικότητα ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσες μεταρρυθμίσεις σε καίριους τομείς, όπως της Ενέργειας και Περιβάλλοντος, της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας Διοίκησης, που θα καταργήσουν γραφειοκρατικά εμπόδια και θα διευκολύνουν την έναρξη των εκατοντάδων επενδύσεων που σήμερα λιμνάζουν και εμποδίζονται από την ιδεοληπτική κυβέρνηση και τους εκλεκτούς της».

Για το αν πρέπει η Ν.Δ. να πιέσει πιο πολύ την Κυβέρνηση, ο κ. Σκρέκας απάντησε πως «Η ΝΔ ασκεί σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση με γνώμονα το καλό της χώρας. Έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι βάζει πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό, χωρίς λαϊκισμούς, τακτικισμούς και διχαστικές κορώνες. Πρόκειται για μια επιλογή που χαρακτηρίζει τη δημοκρατική μας παράταξη. Και στο δρόμο αυτό της υπευθυνότητας, της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως Κυβέρνηση όταν το επιλέξουν οι συμπολίτες μας»

Για το αν μια ενωμένη Κεντροαριστερά θα κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκρέκας σχολίασε «Είναι σαφές και εθνικά αναγκαίο να υπάρξουν υγιή και υπεύθυνα πολιτικά κόμματα για να πάει η χώρα μπροστά. Ο ΣΥΡΙΖΑ επωφελήθηκε λαϊκίζοντας και εξαπατώντας τους Έλληνες πολίτες, ανθρώπους που ένιωσαν την απογοήτευση στο πετσί τους όταν η χώρα βυθίστηκε στην κρίση και είδαν τις ζωές τους να καταρρέουν ολοκληρωτικά, το βιοτικό τους επίπεδο να πέφτει και να ξεκινάνε από την αρχή. Στις πλάτες αυτών των ανθρώπων ο κ. Τσίπρας βρήκε την κρίσιμη μάζα προς εξαπάτηση: υποσχέθηκε τα πάντα, καλλιέργησε ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες, κινήθηκε σαν στρόβιλος και ψάρεψε σε θολά νερά. Αυτούς τους ανθρώπους τους απογοήτευσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Αυτούς τους ανθρώπους τους πρόδωσε, τους γονάτισε».

Για την υπόθεση της «Eldorado», ο Βουλευτής απάντησε πως «Ο κ. Τσίπρας, ακριβώς μια εβδομάδα πριν, από το βήμα της 82ης ΔΕΘ πανηγύριζε για την δήθεν ανάπτυξη και τις επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα.

Τελικά χρειάστηκε μόνο ένα 24ωρο για να διαψευστεί με τον πιο κραυγαλέο τρόπο. Έρμαιο των κομματικών αγκυλώσεων και ιδεοληψιών, έκανε με τον πλέον αρνητικό τρόπο την Ελλάδα πρωταγωνίστρια σε όλα τα εγχώρια και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και επιβεβαίωσε τη δραματική εμμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αρνείται να υποστηρίξει εμπράκτως τις επενδύσεις που δημιουργούν δουλειές και έσοδα για το κράτος.

Πιθανή εκδίωξη της επένδυσης θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τους εργαζόμενους που θα χάσουν τις δουλειές τους και θα αναγκαστούν σε μετανάστευση, για την οικονομία που θα χάσει 1 δισεκατομμύριο φόρους τα επόμενα χρόνια αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη καθώς το «σήμα» που θα σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις θα είναι εχθρικό για τους πιθανούς μελλοντικούς επενδυτές, καταστρέφοντας κάθε ελπίδα ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας μας».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή