Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κωστής Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει δημοσιονομική δυνατότητα για αναδρομικά συνταξιούχων

Για τα καυτά θέματα στην εργασία και την ασφάλιση μίλησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στο Open και την εκπομπή “Τώρα Ο,τι Συμβαίνει’.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ψηφιακό δωμάτιο επικοινωνίας, αλλά και τα ψηφιακά ΚΕΠΑ και την κάρτα αναπηρίας.

Μιλώντας για τις επικουρικές συντάξεις, ανέφερε οτι επίσης υπάρχει αποκλιμάκωση, υπογραμμίζοντας ότι στους επόμενους μήνες θα αντιμετωπιστεί και το θέμα αυτό, χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Για το ψηφιακό δωμάτιο επικοινωνίας τόνισε ότι είναι μια ψηφιακή επαφή του ασφαλισμένου με το ταμείο. “Αυτό είναι λιγότερη ταλαιπωρία γιατί περιορίζει τις μετακινήσεις, τα ραντεβού και τα μηνύματα και βοηθάει ώστε να απονεμηθούν οι συντάξεις νωρίτερα” υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Για τα αναδρομικά επισήμανε ότι πρόκειται για αναδρομικά τις περιόδου 2015-2016, σημειώνοντας ότι από τις συζητήσεις που έχουν γίνει με το υπουργείο Οικονομικών λόγω των έκτακτων μέτρων για την ενέργεια και την φοβερής επιβάρυνσης του προϋπολογισμού, δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή