Κουρέτας – Κασσελάκης «Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο»

14 May 2024 Λάρισα

Παρουσιάστηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το βιβλίο για τον Δημήτρη Μητροπάνο

Θα μπορούσε να είναι και σημασιολογικό; Ίσως. Το σίγουρο είναι ότι ο Δημήτρης Μητροπάνος είναι αγαπημένος του Δημήτρη Κουρέτα που για ακόμη μία φορά το έδειξε και με το παραπάνω…

Αυτό δείχνει και η παρουσίαση του βιβλίου «Δημήτρης Μητροπάνος–Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο», του συγγραφέα Θανάση Κ, Κάππου από τις εκδόσεις «Αλήθεια» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Στην εκδήλωση που  έγινε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, προς τιμήν του αξέχαστου Έλληνα ερμηνευτή, παρευρέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης   Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι ο Πολιτισμός είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας.

Συνεχάρη επίσης την Περιφέρεια  για την πρωτοβουλία τονίζοντας ότι «τέτοιες εκδηλώσεις είναι σημαντικό να έχουν θεσμική στήριξη».

Για το βιβλίο  μίλησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας , ο οποίος  αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση  του Δημήτρη Μητροπάνου με το  ποδόσφαιρο, ένα άθλημα το οποίο και ίδιος λάτρευε και εξακολουθεί να λατρεύει, παρουσιάζοντας μάλιστα   μια φωτογραφική συλλογή του από τη δεκαετία του 1970  με  πρωταγωνίστρια την ομάδα της Παναχαϊκής , ενώ διάβασε και ένα απόσπασμα του βιβλίου.

 Ο συγγραφέας Θανάσης Κ.Κάππος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το βιβλίο  είναι ένα ιδιαίτερο τεκμήριο για τη ζωή αυτού του ανθρώπου».

 Στην εκδήλωση μίλησε επίσης  ο ψυχίατρος -μελετητής -του Άλκη Αλκαίου ο κ.  Γιώργος Δημητρακόπουλος,  ο οποίος αναφέρθηκε στην  προσωπικότητα του Δημήτρη Μητροπάνου αλλά και στην συνεργασία του με τον  Άλκη  Αλκαίου,,ενώ την εκδήλωση συντόνισε η  δημοσιογράφος Ελένη Λαζάρου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή ενός βίντεο  με προσωπικές αφηγήσεις του Έλληνα ερμηνευτή για τα παιδικά του χρόνια καθώς και με μαρτυρίες ανθρώπων που τον έζησαν.

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …