Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κουσκουνάς VS Κρητικός… η μάχη των φορ – Οι πρώην ΑΟΤ και Ελευσίνας και η προϊστορία

Την Κυριακή στις 15:00 ο ΑΟ Τρίκαλα θα υποδεχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων τον Πανελευσινιακό και στο χορτάρι του αγωνιστικού χώρου θα λάβει μια σπουδαία μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν ως στόχο την άνοδο.
Την ίδια ώρα θα υπάρχει και μια άτυπη μάχη των δύο καλύτερων φορ όλης της Γ’Εθνικής καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι οι Κουσκουνάς και Κρητικός.
Ο Κουσκουgoal μετράει 88 γκολ σε 193 ματς και ο Στέλιος Κρητικός 75 γκολ σε 348 συμμετοχές.

Οι πρώην
Στην ομάδα της Ελευσίνας αγωνίζονται οι πρώην του ΑΟΤ Δημήτρης Μακρίδης (σ.σ. είχε έρθει το 2015 μαζί με τον Γιαλιά), Στάθης Συριόπουλος και Κώστας Τεγούσης.
Στον ΑΟΤ αγωνίζονται οι πρώην του Πανελευσινιακού Νίκος Κουσκουνάς και Παντελής Ριζογιάννης (σ.σ ο Νιάρος είχε αποκτηθεί από τον Αχαρναϊκό αλλά δεν είχε επίσημο ματς).
Φυσικά κοινός παρονομαστής και των δύο ομάδων είναι ο Σταύρος Ψιμουλάκης ο οποίος θήτευσε στον πάγκο και των δύο συλλόγων ενώ και στους δύο έχουν αγωνιστεί οι Κοτσώνης, Φλίγκος, Κουμπαρούλης, Κωνσταντινίδης, Στουρνάρας και Παπαπαναγιώτου.

Η προϊστορία
Ιδιαίτερα πλούσια είναι η προϊστορία του ΑΟ Τρίκαλα με τον Πανελευσινιακό. Σε 9 εντός έδρας αναμετρήσεις ο ΑΟ Τρίκαλα μετράει 8 νίκες και 1 ισοπαλία ενώ ο Πανελευσινιακός δεν έχει κερδίσει ποτέ στην έδρα του ΑΟΤ. Μάλιστα κόντρα στην ομάδα της Ελευσίνας τα Τρίκαλα πέτυχαν μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία τους παίρνοντας την άνοδο στην Α΄Εθνική.
Τη σεζόν 1969-70 ο ΑΟΤ είχε ισοβαθμήσει με την ομάδα της Ελευσίνας στην 1η θέση με 82 βαθμούς.
Έτσι “κυανέρυθροι” και “σταχυοφόροι” έλυσαν τις διαφορές τους σε αγώνα μπαράζ στη Λαμία με τα Τρίκαλα να κερδίζουν με 1-0 με γκολ του Σωτήρη Καλατζή στο 90+1 και πήραν το εισιτήριο για την 1η Εθνική κατηγορία.
Την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους ήταν τον Ιανουάριο του 2017 όταν και κέρδισε ο ΑΟΤ με 4-0 με γκολ των Αλ. Αρναρέλλη, Κουσκουνά, Μουμίν και Μαρουκάκης.

TRIKALA NEWS
Author: TRIKALA NEWS

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή