Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κουτσούμπας: Δευτερολογία στη βουλή για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Κύριε Μητσοτάκη, όταν έχετε καταπιεί αμάσητο όλο αυτό το ΝΑΤΟϊκό αφήγημα αναθεώρησης της ιστορίας, φτάνοντας στο σημείο να αποσιωπάτε εντελώς εδώ μέσα και τα εγκλήματα σε Γιουγκοσλαβία ακόμη και στην Κύπρο, δεν περιμέναμε τίποτε άλλο από εσάς εκτός από παραχάραξη και για την ιστορία της τέως Σοβιετικής Ένωσης.

Πάντως, ίσως χωρίς να το καταλάβετε, επιβεβαιώσατε αυτό που είπα, ότι ο ουκρανικός και ο ρώσικος λαός έδωσαν μαζί πολλές μάχες και έζησαν μαζί πολλά χρόνια αδερφωμένοι.

Και για να οικοδομήσουν τη νέα κοινωνία και για να αποκρούσουν αρχικά την ιμπεριαλιστική επέμβαση το ’19, στην οποία πήρε μέρος και η Ελλάδα που ήθελε να τους ανατρέψει, μαζί με όλη τη Δύση και για να γλυτώσουν το βιος τους από τους πλούσιους που κατέστρεφαν τα τρόφιμα και την παραγωγή, γιατί δεν ήθελαν να κάνουν κουμάντο στα χωράφια τους άλλοι, αλλά οι ίδιοι οι αγρότες. Αυτός είναι και ο μύθος του λιμού που ξεφουρνίζετε αναφερόμενοι στο 1933. Αλλά έστω ας πούμε κι αν είναι τα μισά απ’ αυτά που λέτε ή και όλα ακόμα χάριν της συζήτησης, να έχουν κάποια δόση αληθείας για εκείνο το χρόνο. Μετά πάλι, 60 χρόνια μετά, ξαναέζησαν αδερφωμένοι, αντιμετώπισαν μαζί το ναζισμό – φασισμό, μεγάλες επιθέσεις, παρήγαν στάρι, τρόφιμα, τα ξέρετε πολύ καλά και έζησαν όλοι οι λαοί της περιοχής απ’ την παραγωγή αυτή.

Βέβαια τα παπαγαλάκια της αμερικάνικης και λοιπών πρεσβειών, δεν αναφέρομαι φυσικά εδώ μέσα, αναφέρομαι σε διάφορα ΜΜΕ, μαζί με τους διάφορες ινστρούχτορες κυβερνητικούς, το έχουν παρακάνει τις τελευταίες μέρες. Δεν τους νοιάζει καθόλου αν εκτίθενται, αρκεί να βγάλουν την αντιΚΚΕ χολή τους.

Και γίνεται όλες τις μέρες. Για παράδειγμα, την ώρα που η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ, την περασμένη Παρασκευή, 7.000 άτομα έδινε η αστυνομία, πάνω από 10.000 ήταν στην πραγματικότητα, βρίσκονταν έξω από τη ρώσικη πρεσβεία και γινόντουσαν οι ομιλίες και οι δηλώσεις ενάντια στην εισβολή της Ρωσίας, του Πούτιν, στην Ουκρανία, αυτοί καλούσαν το ΚΚΕ απ’ τα κανάλια να σταματήσει να βλέπει παντού το ΝΑΤΟ και να καταδικάσει τη ρώσικη εισβολή!!!

Ούτε διάβασαν τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ, ούτε άκουσαν τις τοποθετήσεις μας, τίποτε. Αλλά και αν δεν τα ήξεραν όλα αυτά, δεν ξέρουν ότι το ΚΚΕ διαδηλώνει και θα διαδηλώνει και έξω από τη ρώσικη πρεσβεία και έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία και όποια άλλη πρεσβεία ή οργανισμό ανήκει σε στρατόπεδο ληστών;

Γιατί το κεντρικό σύνθημα του ΚΚΕ είναι: «Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών»!

Ενώ το δικό σας σύνθημα μάλλον είναι: «Εμείς διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, μόνη ελπίδα η επίθεση των ευρωαταλαντικών»!

Όταν ξεμπροστιάστηκαν από αυτές τις ανοησίες στη συνέχεια, όσοι παρακολουθήσατε, το γύρισαν λέγοντας ότι το ΚΚΕ δεν καταδικάζει επί της ουσίας τη ρώσικη επίθεση, αφού όταν το κάνει την παρουσιάζει σαν αποτέλεσμα και της πολιτικής του ΝΑΤΟ!!!

Βγάζουν σπυριά επειδή το ΚΚΕ λέει στον ελληνικό λαό να μην διαλέξει ιμπεριαλιστικό πόλο και να χαράξει τη δική του αυτοτελή – ανεξάρτητη γραμμή ενάντια σε όλους αυτούς συμμετέχουν στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους.

Τους ενοχλεί που μόνο το ΚΚΕ αποκαλύπτει όλα τα επεισόδια του σήριαλ που λέγεται «ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί», δείχνοντας ότι η σημερινή τραγική εξέλιξη δεν έπεσε από τον ουρανό, αλλά είναι και συνέπεια της καύσιμης ύλης που συσσωρεύεται χρόνια τώρα.

Προπάντων, δεν μπορούν να χωνέψουν ότι το ΚΚΕ τους γκρεμίζει όλα τα άλλοθι, με τα οποία προσπαθούν να δικαιολογήσουν στο λαό ότι είναι δήθεν αναγκαία και συμφέρουσα η πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας. Να κρύψουν ότι αυτή γίνεται για τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, ενώ οδηγεί το λαό σε επικίνδυνα μονοπάτια, να παλέψει κάτω από σημαίες ξένες.

Είναι πρόκληση για το λαό μας το παραμύθι ότι η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια, τη θωρακίζει απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας.

Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι είναι τα σχέδια περί «διασφάλισης της ΝΑΤΟϊκής συνοχής», αυτά που βάζουν ιδέες και για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας, όπως έχει αποδειχτεί ιστορικά, με την κατοχή της Κύπρου με τις πλάτες τους, μέχρι το γκριζάρισμα του Αιγαίου, με τα Ίμια και τις συμφωνίες που ακολούθησαν.

Η πείρα δείχνει ότι όσο ανέβαινε και αναβαθμιζόταν η Ελλάδα στα αμερικάνικα και ΝΑΤΟϊκά σχέδια, τόσο ανέβαιναν και οι τούρκικες διεκδικήσεις, φτάνοντας μέχρι να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου, εκεί όπου και το ΝΑΤΟ, ως γνωστόν δεν αναγνωρίζει σύνορα, αφού τα θεωρεί κοινό ΝΑΤΟϊκό έδαφος, λέει.

Η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία πυροδοτεί επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς της Ευρώπης, για όλο τον κόσμο, μετά την ρώσικη εισβολή, καθώς ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός εισέρχεται σε νέα φάση.

Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει για πρώτη φορά Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης στην Ανατολική Ευρώπη, και συγκεντρώνει ακόμα περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ σχεδιάζει να φέρει πιο κοντά χώρες, όπως η Μολδαβία, η Γεωργία, η Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η Φινλανδία και η Σουηδία.

Κι εδώ πρέπει να έχουμε υπόψη ότι:

– Σε Μολδαβία και Γεωργία υπάρχουν εδάφη που έχουν αποσχιστεί με τη στήριξη της Μόσχας, όπου υπάρχουν ισχυρές ρώσικες στρατιωτικές δυνάμεις.

– Η Φινλανδία και η Σουηδία περιλαμβάνονται στις «κόκκινες γραμμές» της Μόσχας, σχετικά με τις κινήσεις παραπέρα διεύρυνσης του ΝΑΤΟ…

Την ίδια ώρα η Γερμανία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε άνευ προηγουμένου χρηματοδότηση και εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Πούτιν την ίδια στιγμή διέταξε τις πυρηνικές δυνάμεις αποτροπής της χώρας του να βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς πολεμικής ετοιμότητας.

Ενώ, ο Λευκορώσος πρόεδρος Λουκασένκο είπε πως θα ζητήσει από τη Ρωσία να της επιτρέψει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν τέτοια όπλα σε Πολωνία και Λιθουανία. Είναι ο ίδιος που δήλωσε ότι η πολιτική των κυρώσεων στοχεύει στην εξάλειψη της Ρωσίας ως ανταγωνιστή και οδηγεί σε έναν άλλο παγκόσμιο πόλεμο.

Δεν μας διαφεύγει ότι ένα από τα επιχειρήματα της ρώσικης πλευράς για την εισβολή στην Ουκρανία, που μπορεί επίσης κάποια τέτοια επιχειρήματα να συμπαρασύρουν αγνούς έντιμους ανθρώπους, είναι η ύπαρξη και δράση ναζιστικών ακροδεξιών ομάδων που συνδέονται με την κυβέρνηση και το ουκρανικό κράτος.

Προφανώς η επίκληση του αντιφασισμού από τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία, προκειμένου να προωθήσει τα γεωπολιτικά σχέδιά της στην περιοχή, είναι προσχηματική, αφού στοχεύει στα έντονα αντιφασιστικά αισθήματα των Ρώσων και όλων των λαών που πλήρωσαν με εκατομμύρια νεκρών την πάλη ενάντια στο φασισμό – ναζισμό.

Όπως δεν μας διαφεύγει και το γεγονός ότι η ίδια η Ρωσία σήμερα πρωτοστατεί στον αντικομουνισμό, διατηρεί φιλικές σχέσεις με ακροδεξιά μορφώματα σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας.

Ωστόσο, η προσπάθεια που γίνεται από αρκετούς εδώ στην Ελλάδα να υποστηρίξουν ότι δράση και ύπαρξη ακροδεξιών, φασιστικών ομάδων, υπό την καθοδήγηση μάλιστα των ευρωατλαντικών, δεν υπάρχει ή είναι μύθος που δημιουργήθηκε από τη ρώσικη προπαγάνδα, δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα και θολώνει τη μνήμη των γεγονότων που ζήσαμε το 2014, με το περίφημο «Ευρωμεϊντάν».

Φασιστικές και ακροδεξιές ομάδες υπήρχαν στην Ουκρανία και υπάρχουν. Από το 1922 ακόμα και σε συνέχεια την περίοδο της φασιστικής κατοχής συνεργάστηκαν με τους χιτλερικούς, οι συμμορίες τους ήταν υπεύθυνες για τις φρικιαστικές διώξεις και τους χιλιάδες θανάτους κομμουνιστών της Ουκρανίας, Εβραίων και Πολωνών. Μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου συνέχισαν την φασιστική δράση τους πλέον με τη στήριξη των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και την αμερικάνικη ΣΙΑ.

Στην πλατεία Μειντάν, το 2014, έδρασαν στην ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου τότε της Ουκρανίας, άσκησαν πογκρόμ βίας, τρομοκρατίας και δολοφονικών επιθέσεων κατά πολιτών που δεν συμφωνούσαν με τη ΝΑΤΟποίηση της Ουκρανίας. Δικό τους έργο είναι η σφαγή 100 ανθρώπων τον Μάη του 2014, στη λεγόμενη γνωστή -διεθνώς και στη χώρα μας- «σφαγή της Οδησσού». Δεν σας είδαμε τότε κ. Μητσοτάκη να θυμηθείτε τους Έλληνες ομογενείς, την Οδησσό, τη Φιλική Εταιρεία και την Επανάσταση του 1821.

Δικό τους είναι το «Τάγμα Αζόφ», που καμαρώνει με τα σύμβολα των Ες-Ες και είχαν συνεργασία εδώ, όπως ξέρετε όλοι σας, με την εγκληματική «Χρυσή Αυγή». Η ομάδα αυτή πρωτοστατεί και σήμερα μέσα από τον κρατικό μηχανισμό του Ζελένσκι στις επιθέσεις κατά ρωσόφωνων κ.ά. Σήμερα, το Τάγμα αυτό συμμετέχει στις σφοδρές μάχες με τις ρωσόφωνες πολιτοφυλακές.

Να σας πουν οι Έλληνες ομογενείς κ. Δένδια της Ανατολικής Ουκρανίας, για τους οποίους τάχα κόπτεσθε, ποιος είναι ο ρόλος και τι κάνουν αυτά τα φασιστικά καθάρματα και σε βάρος της ελληνικής ομογένειας!!! Ιδιαίτερα περισσότερο όσοι είναι ρωσόφιλοι απ’ αυτούς, που δεν είναι όπως ξέρετε και λίγοι.

Συνεπώς, είναι υποκρισία όσων κάνουν πως δεν ξέρουν, μόνο και μόνο για να υπηρετούν την πολεμική προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Εξάλλου δεν ξεχνάμε ότι με τις ευλογίες της ΕΕ έχουν νομιμοποιηθεί και δικαιωθεί ιστορικά όλοι αυτοί που πολέμησαν στο πλευρό των ναζί στις χώρες της Βαλτικής και σε άλλες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Οι διάφοροι απόγονοι των Ταγμάτων Θανάτου των Ες-Ες κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ οι κομμουνιστές και άλλοι αντιφασίστες στην Ουκρανία διώκονται.

Και μια και μίλησαν για πολεμική προπαγάνδα. Σε κάθε πόλεμο θα μου πείτε έτσι γίνεται. Δυστυχώς, όμως, επειδή έτσι γίνεται ο κόσμος πρέπει να ξέρει και τα ψέματα που του σερβίρουν. Γιατί και τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ έχουν ενταχθεί ενεργά στον πόλεμο αυτό, αναπαράγοντας όλη την προπαγάνδα που εκπορεύεται από το ΝΑΤΟ και την ουκρανική πλευρά.

Δεν είναι τυχαία επιλογή. Στόχος είναι να φτιαχτεί κλίμα που να στηρίζει την επιλογή της κυβέρνησης για ενεργό εμπλοκή με την πλευρά ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στην οξυμένη τους αντιπαράθεση και στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Και μην κάνετε πως δεν τα ξέρετε, άσχετα αν δεν τα λέτε. Έχουν δημοσιευτεί και στον Ριζοσπάστη και σε άλλα έγκυρα φύλλα, εφημερίδες και στην Ελλάδα και έξω.

Ξέρετε για παράδειγμα ότι πολλά πλάνα που δείχνουν πλευρές της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, αποδείχτηκε ότι ήταν πλάνα από… βιντεοπαιχνίδι. Τα βίντεο αυτά χρησιμοποιήθηκαν και από Ρώσους και από Ουκρανούς. Αυτό μάλιστα που έγινε viral πριν 3 μέρες, που έδειχνε στρατιωτικό αεροπλάνο να βομβαρδίζει και να αποφεύγει τα πυρά, αποδείχτηκε ότι ήταν από παιχνίδι στρατιωτικής προσομοίωσης, «Άρμα 3» λέγεται.

Πλάνα που προβλήθηκαν σε κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, πριν μέρες, δεν έχουν σχέση με την Ουκρανία. Όπως καταγγέλθηκε στο βίντεο -και αποδείχτηκε- διαδραματίζονταν σκηνές από παλιό ατύχημα, που είχε γίνει στον αστικό σιδηρόδρομο της Ρώμης το 2018, στις κυλιόμενες σκάλες του σταθμού του μετρό με οπαδούς της CSKA Μόσχας, που πήγαιναν να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Εμφανίστηκαν βίντεο και φωτογραφίες που έδειχναν ουκρανικά στρατεύματα με θάρρος και αντοχή να αντιμετωπίζουν Ρώσους στρατιώτες που επιτίθενται σε στρατιωτική βάση. Στην πραγματικότητα το βίντεο αυτό τραβήχτηκε το 2014, κατά την προσάρτηση της Κριμαίας και γυρίστηκε στην αεροπορική βάση Μπελμπέκ κοντά στη Σεβαστούπολη. Το ίδιο πλάνο είχε μεταδοθεί τότε από την τούρκικη τηλεόραση και από το BBC.

Αν τα λέμε αυτά είναι γιατί ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πέσει στην λούμπα καμιάς προπαγάνδας πολεμικής, καμίας πλευράς.

Γιατί απλά, υπάρχει ο πόλεμος της προπαγάνδας και υπάρχει και η προπαγάνδα του πολέμου…

Και δεν είναι μόνο η προπαγάνδα, εδώ φτάσατε στο απίστευτο σημείο γελοιότητας η υπουργός σας, η Μενδώνη να ακυρώσει τη Λίμνη των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι και τη συνεργασία με ρώσικους πολιτιστικούς ομίλους… Έλεος! Έλεος! Αυτός ο παραλογισμός πρέπει να σταματήσει.

Είναι και πατριωτικό και διεθνιστικό μας καθήκον να μην αφήσουμε να χρησιμοποιούνται ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα, ως στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα οποιουδήποτε.

Ακούσαμε και τον κ. Τσίπρα να λέει “κάντε το όπως οι Ισπανοί”. Να στείλετε, λέει, ανθρωπιστική βοήθεια γιατί τέτοια στείλανε μόνο οι Ισπανοί. Μάλλον δεν είναι καλά ενημερωμένος και πρέπει να τον ενημερώσετε, γιατί έφυγε τώρα, δεν είναι εδώ. Η Ισπανία έχει στείλει 784 στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη, στη Λετονία έχει άρματα μάχης, στρατιώτες, τεθωρακισμένα άρματα. Έστειλε επίσης 4 μαχητικά αεροσκάφη και φρεγάτες στη Μαύρη Θάλασσα. Κι έχει ξεκινήσει αυτή η δουλειά και από την Κριμαία και σταδιακά και τώρα. Ωραία ανθρωπιστική βοήθεια είναι αυτή! Αν εσείς έτσι αντιλαμβάνεστε κ. Τσίπρα το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», τότε τι να σας πούμε; Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες μέσω πολεμικών αποστολών δηλαδή, αφού προτείνετε να το κάνουμε όπως η Ισπανία και εμπλοκές εκτός συνόρων, πολεμικές εμπλοκές κατά άλλων λαών.

Εμείς λέμε καθαρά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων, στο όνομα των δήθεν «συμμαχικών υποχρεώσεων». Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καθήκον να υπερασπίζουν τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας, τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.

Να απεμπλακούμε, λοιπόν, εδώ και τώρα από αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο από όλες τις πλευρές.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή