Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κρεμασμένα παπούτσια στα σύρματα ή αλλιώς …Shoefiti στα Τρίκαλα

Ένα φαινόμενο, μια συνήθεια, ένα μήνυμα, ένα μυστήριο ή απλά …μια ακόμα μόδα;

Η Άνοιξη – αν και αργοπορημένη κανένα τρίμηνο- έκανε επιτέλους την εμφάνισή της στα Τρίκαλα και οι βόλτες στο Βαρούσι και προς το Φρούριο επιβάλλονται. Φτάνοντας κοντά στα σκαλοπάτια του Βυζαντινού Κάστρου της πόλης, ο περιπατητής βρίσκεται μπροστά σε μια περίεργη εικόνα: μερικά ζευγάρια παπούτσια αιωρούνται στα σύρματα προκαλώντας το ενδιαφέρον.

Αμέσως το επόμενο που σκέφτεται κανείς είναι πιτσιρικάδες να φεύγουν ξυπόλητοι από το σημείο ή και να αναρωτιέται τι μπορεί να σηματοδοτεί μια τέτοια κίνηση. Ψάχνοντας λίγο στη φρασεολογία των νέων, ανακαλύψαμε ότι πρόκειται για το λεγόμενο «Shoefiti». Τα κορδόνια δένουν σφιχτά ένα ζευγάρι παπούτσια και μετά εκσφενδονίζονται σε σύρματα και καλώδια.

Οι ερμηνείες είναι πολλές για την προέλευση της νέα συνήθειας. Άλλοι λένε για στρατιωτική συνήθεια που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, άλλοι για συμβολική μαφιόζικη κίνηση. Εμείς θα την παραληρήσουμε με σκηνές από την ταινία Big Fish του Τιμ Μπάρτον. Στην ταινία αναφέρεται μια πόλη στην οποία κάτοικοι και επισκέπτες κρεμάνε τα παπούτσια τους σε ένα σύρμα μη μπορώντας να φύγουν ξανά από αυτή. Μιας και τα παπούτσια στην περίπτωση αυτή είναι ένας συμβολισμός της ελευθερίας.

Η πιθανότητα βέβαια για μια τόσο συμβολική πράξη στην περίπτωση του Βαρουσίου είναι μάλλον απίθανη…Μιας και η ταινία είναι μιας άλλης γενιάς που δύσκολα θα δούνε οι σημερινοί νεαροί και έφηβοι.

Ας μείνουμε λοιπόν σε αυτό το παράξενο θέαμα που κατέγραψε το Trikalanews.gr που και σαν εικόνα και μόνο, απαλλαγμένη ακόμη και από το παραμικρό νόημα, έχει το ενδιαφέρον της…

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή