Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κρεοπωλεία: Ανησυχία για τις τιμές ενόψει του Πάσχα στα Τρίκαλα

Μεγάλο το κόστος για την περιοχή η απόσυρση του 80% περίπου των μικρών κτηνοτρόφων

Μπορεί οι γιορτές του Πάσχα να είναι ακόμη μακριά, αλλά η ανησυχία για το που θα «κλείσουν» και πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές το επόμενο διάστημα ήδη επικρατεί στα κρεοπωλεία και φυσικά στους Τρικαλινούς καταναλωτές.

Το Trikalanews.gr μίλησε με τον πρόεδρο των κρεοπωλών του ν. Τρικάλων Θεόδωρο Ευθυμίου, ο οποίος όπως ανέφερε, η τιμή αυτή τη στιγμή κυμαίνεται για το ολόκληρο αρνί στα 10 ευρώ το κιλό, και μάλιστα, όπως επισήμανε, θεωρεί ότι είναι μια καλή τιμή.

Το θέμα είναι που θα φτάσει η τιμή αυτή… Καθοριστικό ρόλο και σε αυτή την περίπτωση παίζει το ενεργειακό κόστος, η ζήτηση και οι εισαγωγές. Το τελευταίο βέβαια δεν επηρεάζει σημαντικά την περιοχή των Τρικάλων, μιας και τα κρεοπωλεία προμηθεύονται από τοπικούς παραγωγούς κτηνοτρόφους τα αμνοερίφια που θα καλύψουν την αγορά. Γενικότερα όμως, οι αυξήσεις στις τιμές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχουν επηρεάσει σημαντικά την αγοραστική δύναμη.

Το σίγουρο είναι, όπως μας είπε ο κ. Ευθυμίου, ότι οι Τρικαλινοί σταθερά επιλέγουν τα τοπικά κρεοπωλεία τόσο τώρα όπου και οι αντίστοιχες τιμές στα μεγάλα σούπερ μάρκετ έχουν εκτοξευθεί, αλλά και διαχρονικά. Μάλιστα, ο νομός Τρικάλων ήταν ο μόνος που και πριν οι καταναλωτές επέλεγαν τα κρεοπωλεία.

Τι έχει ανεβάσει όμως τις τιμές; Σύμφωνα με όσα τονίζει ο κ. Ευθυμίου στο trikalanews.gr, οι τιμές ανεβαίνουν λόγω του ενεργειακού κόστους αλλά και της επισιτιστικής κρίσης.

Τοπικά υπάρχει ένας ακόμη λόγος σημαντικός, αυτός της απόσυρσης των μικρών κτηνοτρόφων από τη διαδικασία της παραγωγής. Ο κ. Ευθυμίου εκτιμά ότι το 80% περίπου των μικρών κτηνοτρόφων που εξυπηρετούσαν σημαντικά στο να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές, έχει σταματήσει την παραγωγή και η τοπική αγορά κρέατος αναγκαστικά στρέφεται σε μεγάλες μονάδες που μπορούν να κρατήσουν υψηλά τις τιμές αρχικής πώλησης, μιας και κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της προμήθειας κρέατος.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή