Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κτηνοτροφία ώρα μηδέν – Ο Κόκκαλης ζητεί την άμεση σύγκληση της  Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου

Με τον κτηνοτροφικό κλάδο να κλονίζεται συθέμελα από τις αλλεπάλληλες αρνητικές συγκυρίες, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, ζητεί την άμεση σύγκλιση της Μόνιμης Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με την παρουσία των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών, καθώς και των θεσμοθετημένων εκπροσώπων της Ελληνικής κτηνοτροφίας.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Κόκκαλη προς τον πρόεδρο της επιτροπής: «Η κτηνοτροφία (αιγοπροβατοτροφία και αγελαδοτροφία) στην χώρα μας διέρχεται την πιο σοβαρή κρίση. Λόγω των υψηλότατων τιμών στις ζωοτροφές ενδεικτικά :

  • η τιμή αγοράς του καλαμποκιού, σε τιμές παραγωγού, ανέρχεται στα 38 με 40 λεπτά , όταν πέρσι το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα ανέρχονταν στα 18 λεπτά.
  • η τιμή αγοράς του τριφυλλιού, σε τιμές παραγωγού, ανέρχεται στα 35 με 40 λεπτά, όταν πέρσι το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα ανέρχονταν στα 16 – 18 λεπτά.
  • η τιμή αγοράς των φυραμάτων ανέρχεται στα 45 λεπτά , όταν πέρσι το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα ανέρχονταν στα 30 λεπτά.
  • η τιμή αγοράς της σόγιας ανέρχεται στα 70 λεπτά , όταν πέρσι το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα ανέρχονταν στα 40 λεπτά,

σε συνδυασμό με το ενεργειακό κόστος αναγκάζονται πολλοί κτηνοτρόφοι να σφάζουν τα ζώα τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα του κτηνοτρόφου.

Επειδή η κτηνοτροφία στη χώρα μας πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα

Αιτούμαι: Όπως συγκληθεί η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με μοναδικό θέμα την σωτηρία της Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

Για τον σκοπό αυτό  όπως προσκληθούνε οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών καθώς και οι θεσμοθετημένοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Κτηνοτροφίας».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή