Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πληροφορίες λένε πως η κυβέρνηση Τραμπ δίνει τεχνολογικές πληροφορίες ατομικής ενέργειας στην Σαουδική Αραβία παράνομα

Βόμβα μεγατόνων έχει ξεσπάσει στην Αμερική η ανακοίνωση της Επιτροπής Επίβλεψης και Μεταρρύθμισης του Αμερικανικού Κογκρέσου, που μιλά για έγκυρες πληροφορίες πως υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ έχει επισπεύσει προσπάθειες να μεταφέρει στην Σαουδική Αραβία τεχνολογικές πληροφορίες που αφορούν την ατομική ενέργεια, χωρίς προηγούμενη έγκριση από το Κογκρέσο και με παραβίαση της Συμφωνίας για την Ατομική Ενέργεια.

Η αναφορά του Προέδρου της Επιτροπής αναφέρει, επίσης, πως οι προσπάθειες αυτές φαίνεται να ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2017, δείχνοντας μεγαλύτερη ένταση τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ μιλά επίσης για ένα χαοτικό εργατικό περιβάλλον μέσα στον Λευκό Οίκο.

Ακόμη, στην αναφορά υπάρχουν επίσημα ερωτήσεις σχετικά με την σχέση του γαμπρού του Προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, με υψηλόβαθμα στελέχη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, με γραπτή επιστολή του στον Λευκό Οίκο, έχει ζητήσει να δωθούν στην Επιτροπή όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την δικαιολόγηση μίας τέτοιας κίνησης, που σύμφωνα με τις πληροφορίες της Επιτροπής έγινε με την προσωπική έγκριση του κ. Τραμπ.

Οι εξελίξεις αναμένονται να είναι ταχύτατες, αφού για την Σαουδική Αραβία αναμένεται να αποχωρήσει πριν το τέλος του μήνα ο Τζάρεντ Κούσνερ.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή