Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι Έλληνες δεν αξίζουμε να ζούμε στην μιζέρια

«Μια Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη» υποσχέθηκε από την ΔΕΘ ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Ολοκληρώθηκε η παρουσία και του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ με την ομιλία του και την συνέντευξη τύπου.
 
Ως εν δυνάμει Πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης «κέρδισε» τις εντυπώσεις, καθώς απέφυγε να «χαϊδέψει αυτιά», έδωσε το πολιτικό του στίγμα στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην χώρα και δεν χρησιμοποίησε το βήμα της ΔΕΘ για …ψηφοθηρικούς σκοπούς για να …τάξει τα πάντα προς όλους.
 
Αντίθετα «προσγειωμένος» και ρεαλιστής αναφερόμενος στην οικονομία, τόνισε ότι «είναι δύσκολο να επιτευχθούν τα πλεονάσματα στα οποία δέσμευσε η Κυβέρνηση την χώρα» και πρόσθεσε ότι «μπορούμε να αλλάξουμε το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Θα πετύχω να πείσω τους εταίρους ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον, γιατί είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι», τονίζοντας ότι «θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ την φορολογική εξόντωση των πολιτών»
 
Υποσχέθηκε «απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, σταθερό φορολογικό Νόμο για μία 10ετία και επιπλέον μείωση φορολογίας ανάλογα με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα 2 πρώτα χρόνια της Κυβέρνησής του» και σημείωσε με νόημα «η υλοποίηση των ιδιωτικοποίησεων και εμβληματικών επενδύσεων, όπως το ΄΄Ελληνικό΄΄ και οι ΄΄Σκουριές΄΄, είναι η απόλυτη προτεραιότητα μου».
 
Ο κ. Μητσοτάσκης, δεσμεύτηκε για την «καθιέρωση λειτουργικού τραπεζικού συστήματος για την χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας παράλληλα με την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους αλλά και την τήρηση των Νόμων», λέγοντας χαρακτηριστικά «Προσφέρουμε, κίνητρα με μειωμένες εισφορές για συνεπείς ασφαλιστικά επιχειρήσεις που σέβονται τους εργαζόμενους και δεν έχουν εργασιακές παραβάσεις. Θα υπάρξουν απαραίτητες παρεµβάσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα προκειμένου να παρέχεται ουσιαστική ΄΄δεύτερη ευκαιρία΄΄ και αυτή η επιλογή, δεν αφορά τους επιχειρηματίες που αφήνουν τις επιχειρήσεις τους να χρεοκοπούν, να έχουν τα χρήματά τους στην Ελβετία, κάνουν βόλτες με σκάφη στο Αιγαίο και διεκδικούν ΄΄κούρεμα΄΄ δανείων. Με αυτούς θα είμαι αμείλικτος» και υποσχέθηκε το «λευκό μητρώο επιχειρήσεων». «Αξίζουμε καλύτερα. Οι Έλληνες δεν αξίζουμε να ζούμε στην  μιζέρια και να πληρώνουμε τα ψέματα και τις αυταπάτες των μαθητευμόμενων μάγων. Είµαστε εδώ για να δημιουργήσουμε µια νέα Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ν.Δ.  και δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει την αξιολόγηση παντού και ότι θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος».
 
Ιδιαίτερη αναφορά-όπως αναμένονταν- έγινε για νέα γενιά και την Παιδεία, τονίζοντας πως «Ιδρύουμε πρότυπο σχολείο σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για τους καλύτερους μαθητές. Αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο. Οι νόμοι Μπαλτά – Φίλη – Γαβρόγλου καταργούνται. Τα Πανεπιστήμια θα αξιολογούνται από Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας. Και μέρος της χρηματοδότησής τους θα εξαρτάται από την απόδοσή τους».
 
Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων για την ενίσχυση της οικογένειας και χαρακτήρισε «βόμβα στα θεμέλια του Έθνους το δημογραφικό».
 
Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη, για πολλούς «ήταν ο …προθάλαμος για την αλλαγή της Κυβέρνησης» και γενικά είναι έκδηλη η ικανοποίηση στην Ν.Δ. από την παρουσία του στην συμπρωτεύουσα, εκεί όπου βρήκε ένθερμο και πολυπληθές κοινό για να ακούσει την πρόταση εξουσίας της Ν.Δ.
 
Βέβαια εξέχοντα ρόλο στο να υπάρχει αυτή η πετυχημένη παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη, έπαιξε η οργάνωση με το κύριο βάρος να «σηκώνουν» ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης και το επιτελείο του που διοργάνωσαν με άψογο τρόπο τις απαιτητικές ανάγκες της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, ρυθμίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια για να υπάρξει αυτό το άψογο αποτέλεσμα για την Ν.Δ.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή