Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΚΥΝΗΓΙ ΤΡΟΥΦΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

1 & 2 Μαρτίου τα πρώτα κυνήγια για μεμονωμένους επισκέπτες

Την 1η Μαρτίου ξεκινά φέτος το Κυνήγι Τρούφας στην περιοχή των Μετεώρων, που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Η περίοδος είναι από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, ενώ η διάρκεια όλης της δραστηριότητας είναι περίπου τρεις ώρες. Εκτός των οργανωμένων γκρουπ, δίνεται η δυνατότητα και σε μεμονωμένους επισκέπτες να συμμετέχουν, με τα πρώτα κυνήγια γι’ αυτούς να γίνονται 1 & 2 Μαρτίου.

Ο τρουφοκυνηγός με τα τρουφόσκυλά του, σας περιμένει μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος, βρίσκει με τη βοήθεια σκύλων τις τρούφες, τα πανάκριβα αυτά υπόγεια μανιτάρια, τα οποία στη συνέχεια ο σεφ, πάντα μέσα στο δάσος, τα μετατρέπει σε μία εκπληκτική τρουφομακαρονάδα, που απολαμβάνουν οι επισκέπτες.

Εντωμεταξύ, μέχρι να ετοιμαστεί η μακαρονάδα, κάνουν γευσιγνωσία μανιταριών και απολαμβάνουν την μαγεία της φύσης, με ένα ποτήρι τοπικό κρασί.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, η διαδικασία στο δάσος ολοκληρώνεται, οι επισκέπτες μεταφέρονται στο Μουσείο, όπου ξεναγούνται, μαθαίνουν ακόμα περισσότερα για τα μανιτάρια και την τρούφα, και μπορούν να προμηθευτούν και να επιλέξουν ανάμεσα σε 70 προϊόντα μανιταριών που έχει δημιουργήσει το Μουσείο.

Αυτή η τρίωρη δραστηριότητα, αποτελεί μία μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα δυνατότητα που προσφέρεται στους επισκέπτες της περιοχής. Μία εκπληκτική εμπειρία, μέσα στη φύση, που σε μυεί με απόλυτο τρόπο στα μυστικά του περιζήτητου αυτού καρπού.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2432024959 ή στο [email protected], αλλά και στα sitewww.meteoramuseum.gr και www.trufflehunting.net.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή