Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κυοφορείται Ανασχηματισμός. Ημέρα κλειδί για το ‘restart’ της κυβέρνησης η Δευτέρα

Η Δευτέρα θεωρείται ημέρα-κλειδί για τον κυοφορούμενο ανασχηματισμό.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που «τσαλάκωσαν» την κυβερνητική εικόνα και ενόψει μάλιστα ενός δύσκολου φθινοπώρου, κατά το οποίο η κυβέρνηση θα κληθεί να διαχειριστεί τις συνέπειες που άφησε στο διάβα της η πύρινη λαίλαπα και την επέλαση της πανδημίας, επιτάχυναν τις συζητήσεις εντός του Μεγάρου Μαξίμου για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

«Οι ευθύνες στον βαθμό που μπορούν να προσωποποιηθούν θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή, όχι την ώρα της μάχης», είχε δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης στην συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού. Όλες οι πληροφορίες συντείνουν ότι αυτός θα γίνει πριν από την άνοδο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

Μόλις επιστρέψει στο γραφείο του την προσεχή Δευτέρα, ο κ. Μητσοτάκης, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει τον γύρο τηλεφωνημάτων για τη συγκρότηση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε την Τρίτη να γίνει η ορκωμοσία και αμέσως μετά να συνεδριάσει υπό νέα σύνθεση και να ξεκινήσει η προετοιμασία για τη ΔΕΘ.

Παρότι κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ακόμα και από στενούς συνεργάτες, η εκτίμηση είναι πως θα πρόκειται για έναν σαρωτικό ανασχηματισμό με μετακινήσεις κορυφαίων υπουργών, ενώ έχει δεχτεί εισηγήσεις και για δομικές αλλαγές στα υπουργεία. Η κλιματική κρίση και η ανάγκη αντιμετώπισής της, κάτι στο οποίο έχει αναφερθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης, θα μπορούσε να είναι μία από αυτές τις αλλαγές. Επίσης, θεωρείται δεδομένη η αξιοποίηση μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο νέο σχήμα, κυρίως σε θέσεις υφυπουργών.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή