Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κύπρος: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τον πύρινο εφιάλτη

Τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής, από το μέτωπο της πύρινης λαίλαπας που κατέκαψε εκτάσεις στα ορεινά Λεμεσού και Λάρνακας, είναι 4 νεκροί εργάτες, 55 τουλάχιστον τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένης δασικής έκτασης, και πολλές ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και επικοινωνιών, που είχαν σαν αποτέλεσμα να βυθίσουν μια ολόκληρη περιοχή στο σκοτάδι, τη δίψα και την απόγνωση.

Με κάπως καλύτερη σημερινή εικόνα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε ενεργά μέτωπα, ενδέχεται κι αυτά να έχουν μειωθεί, τα οποία λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης. Επί τόπου ενεργούν περισσότερα από 70 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ σημαντικές είναι και οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Χαρακτηριστική για το μέγεθος καταστροφής, ήταν η δήλωση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος μίλησε για «τραγωδία άνευ προηγουμένου, πλην της εισβολής του 1974».

Στο μεταξύ, οι Αρχές, μετά από συγκεκριμένες μαρτυρίες, συνέλαβαν έναν άνδρα 67 ετών, ως ύποπτο για τη φωτιά στον Αραπακά, ο οποίος παρουσιάσθηκε χτες ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, χωρίς την εκπροσώπηση δικηγόρου. Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση, ενώ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η μάχη με τις φλόγες, με θετική εξέλιξη τον μερικό έλεγχο της φωτιάς.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή