Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κύπρος: Πύρινη κόλαση με 4 νεκρούς κατακαίει το νησί

Από χθες το μεσημέρι του Σαββάτου, μεγάλη φωτιά κατακαίει εκτάσεις προκαλώντας ολική καταστροφή σε δασώδεις περιοχές, σπίτια και ό,τι άλλο βρει στο πέρασμά της. Η φωτιά ξεκίνησε από την κοινότητα Αραπακάς στη Λεμεσό, και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε όλο το νησί, καθιστώντας το έργο της πυρόσβεσης πολύ δύσκολη υπόθεση.

Ήδη από χθες αγνοούνταν 4 άνθρωποι, οι οποίοι, δυστυχώς, βρέθηκαν σήμερα απανθρακωμένοι στην κοινότητα Οδού της Λάρνακας, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα που είχε φτάσει μέχρι εκείνο το σημείο. Οι άνθρωποι αυτοί (Αιγυπτιακής καταγωγής) ήταν εποχικοί εργάτες που δούλευαν σε έναν γεωργό της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συνδράμει στο έργο της πυρόσβεσης τα αδέρφια μας στην Κύπρο, έστειλε δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL 145, ενώ αναμένονται περισσότερες ενισχύσεις δυνάμεων από Ισραήλ και Ιταλία. Ήδη, από τις 06:00 το πρωί απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες αεροσκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, συμπληρώνοντας τις δυνάμεις Πολιτικής Άμυνας και Εθνικής Φρουράς Κύπρου που επιχειρούν στο νησί.

Να σημειωθεί ότι επειδή το μέγεθος καταστροφής σε δασική έκταση και υλικών ζημιών είναι αρκετά μεγάλο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε απολογισμό, εφόσον προέχει το έργο κατάσβεσης ή ελέγχου της φωτιάς.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή