Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κυριακή του Ασώτου στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Καστρακίου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή του Ασώτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Στο κήρυγμά του, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ανέπτυξε διάφορα θεολογικά μηνύματα που απορρέουν από αυτήν.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ελευθερία που δίνει ο Θεός στους ανθρώπους αλλά και στον εγωισμό και την αλαζονεία που συχνά διακατέχει το ανθρώπινο γένος, με αποτέλεσμα να οδηγείται στην αποστασία από τον Θεό, όπως συνέβη με τον νέο του Ευαγγελίου.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: “Ο εγωισμός μας και η αλαζονεία μας, μας οδηγούν μακριά από τον Πατέρα μας, αλλά εκείνος περιμένει πάντα το “ήμαρτον” από τα παιδιά του, ώστε να τα ενδύσει πάλι την πρώτη τους στολή.”

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Θεόκλητος μετέβη στις εγκαταστάσεις του Χορευτικού Συλλόγου Καλαμπάκας “Μετέωρα”, όπου ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα και ευχήθηκε για την έναρξη του νέου έτους στα μέλη του Σωματείου, τα οποία παρακολουθούσαν διαδικτυακά.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή