Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι αντιεμβολιαστές είπαν ότι κάψαμε εκτάσεις για να βάλουμε ανεμογεννήτριες

Απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης για την επιχειρησιακή διαχείριση των μεγάλων πυρκαγιών που σημειώθηκαν στη χώρα το τελευταίο διάστημα, αλλά και για την επόμενη ημέρα και για το σχέδιο ανοικοδόμησης της Εύβοιας έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Αυγούστου.

Για τις συζητήσεις περί επενδύσεων στο Τατόι και τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια, ξεκαθάρισε ότι «πρόκειται για μία ανυπόστατη συζήτηση. Το Σύνταγμα προβλέπει οι καμένες περιοχές να κρίνονται αναδασωτέες. Δεν χρειαζόταν να καούν τα δάση για να γίνουν οι ανεμογεννήτριες. Μπορούσαν να γίνουν μέσα στα δάση. Θα κάνουμε τη μετάβαση προς μία οικονομία χαμηλών εκπομπών, χρησιμοποιώντας τον ήλιο και τον άνεμο». «Οι ανεμογεννήτριες δεν είναι εχθροί σε αυτή την προσπάθεια, είναι σύμμαχοι. Δεν μου κάνει εντύπωση ότι συναντήθηκαν διάφορα υπόγεια ρεύματα. Οι αντιεμβολιαστές είπαν ότι κάψαμε εκτάσεις για να βάλουμε ανεμογεννήτριες. Το αντίθετο συμβαίνει».

Ο πρωθυπουργός για τις επενδύσεις στην αιολική και ηλιακή ενέργεια ανέφερε ότι «πρέπει να δούμε πού μπορούμε και πού πρέπει να χτίσουμε τέτοιες εγκαταστάσεις, ποιοι είναι οι κανόνες για να προχωρήσουμε σε αυτές τις επενδύσεις χωρίς να επηρεάζεται το περιβάλλον».

Επίσης ανέφερε ως νέο πεδίο, την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στις θάλασσες, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με σχέδιο έτσι ώστε αυτές να προσφέρουν στην χώρα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή