Κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμοι να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη συγκοινωνία και ηλεκτροδότηση

Μόλις ένα 24ωρο χιονόπτωσης ήταν αρκετό να προκαλέσει μια σειρά σοβαρά προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες σε διάφορες ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, αλλά και στην ΠΑΘΕ, με την ολική διακοπή ή μερική διακοπή της κυκλοφορίας, στο σιδηροδρομικό δίκτυο με περιορισμό σιδηροδρομικών δρομολογίων, με πολύωρες διακοπές ρεύματος σε χωριά της Μαγνησίας – Σποράδων, της Λάρισας, των Τρικάλων, αλλά και προβλήματα σε κτηνοτρόφους που είναι αποκλεισμένα τα ποιμνιοστάσιά τους.

Αυτά τα σοβαρά προβλήματα δεν μπορεί να αποδίδονται απλά στα καιρικά φαινόμενα, όπως κάνουν συνήθως κυβέρνηση, περιφερειακή αρχή και δημοτικές αρχές για να κρύψουν δικές τους ευθύνες. Τα προβλήματα αυτά αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι τα διάφορα σχέδια για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, που εκπονούν κυβέρνηση, Περιφέρεια Θεσσαλίας και δήμοι, είναι, όπως έχουμε υπογραμμίσει επανειλημμένα ως “Λαϊκή Συσπείρωση”, σχέδια επί χάρτου, αφού η κρατική χρηματοδότηση είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη, το ίδιο το προσωπικό και τα τεχνικά μέσα στην πολιτική προστασία, κεντρικά και σε επίπεδο Περιφέρειας και δήμων.

Κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμοι οφείλουν να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη συγκοινωνία, σε όλο το οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας και χωρίς πληρωμή διοδίων, όπως και την εξασφάλιση της ηλεκτροδότησης παντού. Κανένα σπίτι δεν πρέπει να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, θέρμανση, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις συνθήκες της κακοκαιρίας και της πανδημίας.

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή