Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λ. Αυγενάκης: «Το Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει σε όλη την Ελλάδα, είναι εθνικό προϊόν»

-Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες του σπουδαίου μας αγώνα, που επιστρέφει 9-12 Σεπτεμβρίου στο πρόγραμμα του WRC

-Εκκίνηση από τον ιερό βράχο της Ακρόπολις, ειδικές διαδρομές στην Κόρινθο και έδρα στη Λαμία

«Το Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει σε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοινώνοντας το κέντρο και τις διαδρομές της επιστροφής στο πρόγραμμα του WRC του «Ράλλυ των Θεών», το οποίο θα διοργανωθεί από 9-12 Σεπτεμβρίου.

Το Ράλλυ Ακρόπολις θα φιλοξενηθεί σε τρεις Περιφέρειες της χώρας μας: Στην Αττική με την εκκίνηση να δίδεται κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολις, κατόπιν στην Πελοπόννησο με ειδικές διαδρομές στην Κορινθία και μέσω της Στερεάς Ελλάδας θα κατευθυνθεί στη Λαμία, στην έδρα του αγώνα.

Πριν από τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, προηγήθηκε στο ΟΑΚΑ, στην έδρα της Motorsport Greece, της οργανωτικής επιτροπής του Ράλλυ Ακρόπολις, σύσκεψη του κ. Αυγενάκη με τη συμμετοχή των:

Δημήτρη Φραγκάκη, Γενικού Γραμματέα Ελληνικού Οργαννισμού Τουρισμού,
Γιώργου Πατούλη, Περιφερειάρχη Αττικής,
Φάνη Σπανού, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,
Παναγιώτη Νίκα, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου,
Κώστα Μπακογιάννη, Δημάρχου Αθηναίων,
Ευθύμη Καραΐσκο, Δήμαρχο Λαμιέων,
Γιώργο Γκιώνη, Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων,
όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για τη σπουδαία επιστροφή της διοργάνωσης, που αποτελεί εθνικό προϊόν.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στον θετικό παγκόσμιο αντίκτυπο της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC, στην προβολή και στα τεράστια οφέλη της Ελλάδας σε αθλητικό, τουριστικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και στην προώθηση της οδικής ασφάλειας.

Ο κ. Φραγκάκης υπερθεμάτισε για την μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης, την τόνωση που θα δώσει τουριστικά στη χώρα μας και την παγκόσμια προβολή που θα κεφαλοποιήσει η Ελλάδα.

Ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε για κάθε βοήθεια της Περιφέρειας, όπου χρειαστεί, ώστε η διοργάνωση να είναι άψογη και οι κ. Σπανός και Νίκας συμφώνησαν στην ορθή φιλοσοφία και λογική να «απλωθεί» ο αγώνας, διαφημίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα μοναδικά μέρη των τριών Περιφερειών.

Ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε πως τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού πέφτουν και πάλι στην Αθήνα σε μία διοργάνωση που προβάλλει, βέβαια, ολόκληρη τη χώρα και αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που είχε κάνει ως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας για να αναβιώσει και να αναδειχθεί ο θεσμός.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υφυπουργού Αθλητισμού:

«Πριν από τρεις εβδομάδες ανακοινώσαμε την επιστροφή του WRC στην Ελλάδα.

Η ευχάριστη έκπληξη της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις για δύο μάλιστα χρονιές, γέμισε χαμόγελα όχι μόνο τους Έλληνες φίλους του motorsport, αλλά ξεπέρασε τα εθνικά σύνορα.
Μεγάλες προσωπικότητες από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, οδηγοί αγώνων, φίλοι από όλο τον κόσμο και όχι μόνο, υποδέχθηκαν την είδηση με μεγάλη χαρά.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της διοργάνωσης, σας ανακοινώνουμε το κέντρο που θα φιλοξενηθεί ο εθνικός μας αγώνας, αλλά και τις διαδρομές που θα ακολουθήσει.

Καταρχάς, θέλω να ξεκαθαρίσω πως είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το πάθος, την αγωνία και το ζήλο που επέδειξαν οι υποψήφιες Περιφέρειες και πόλεις.
Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και τον Δήμαρχο Λαμιέων, Ευθύμη Καραΐσκο και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη.

Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει σε όλη την Ελλάδα.

Καταλήξαμε σήμερα, μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια αφού ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες, το Ράλλυ Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε τρία μοναδικά σημεία της πατρίδας μας.

Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από οκτώ χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα.
Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου.
Και, τέλος, θα βρεθούμε στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες.
Στη Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές.

Επιδιώκουμε έτσι το Ράλλυ Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλλυ Ακρόπολις όλων των εποχών.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία – FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή