Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λαϊκή Ενότητα: Οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασαν και τους προκατόχους τους

Τροπολογία – Μνημείο ρουσφετολογικής αντίληψης από τον Ανδρέα Ξανθό. 
 
Η τροπολογία – ρουσφέτι που εισηγήθηκε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός βάση της οποίας οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998, δύνανται να μεταταγούν για σοβαρούς προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους κατ’ εξαίρεση πριν τη συμπλήρωση της διετούς δοκιμαστικής δοκιμασίας, αποτελεί «μνημείο» ρουσφετολογικής αντίληψης, θα έχει αρνητικότατες συνέπειες για τις ίδιες τις υπηρεσίες, δημιουργεί όμως και τεράστιες αδικίες μεταξύ των υπαλλήλων. 
 
Συγκεκριμένα: 
 
α) Οι μετατάξεις πάντα είναι αυθαίρετες και εξυπηρετούν σκοπιμότητες, εφόσον δεν έχει προηγηθεί σαφής καταγραφή των αναγκών και συνεπώς κάλυψη των θέσεων με βάση αυτές τις συγκεκριμένες ανάγκες. 
 
β) Οι συγκεκριμένες μετατάξεις, που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση οικογενειακών και προσωπικών λόγων (;) είναι μέσα στα πλαίσια της δημιουργίας κομματικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύουν τις υπηρεσίες και δημιουργούν προβλήματα και ανισότητες μεταξύ των υπαλλήλων. 
 
γ) Η μεταφορά οργανικών θέσεων για να εξυπηρετηθούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι και συνεπώς οι σκοπιμότητες του υπουργού, σημαίνει ότι θα χαθούν πολλές οργανικές θέσεις διοικητικής υπηρεσίας σε νοσοκομεία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν νέες προκηρύξεις θέσεων διοικητικών υπαλλήλων. 
Έτσι οι εναπομείναντες υπάλληλοι, θα κληθούν να σηκώσουν μόνοι τους, όλο το βάρος των εξυπηρετήσεων του Υπουργού.
 
δ) Η τροπολογία αναφέρεται μόνο στις πρόσφατες προσλήψεις του πίνακα του 1998, κατ’ εξαίρεση της συμπλήρωσης διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας, ενώ γενικότερα στο δημόσιο υπάρχουν χιλιάδες υπάλληλοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οξύτατα οικογενειακά ή προσωπικά προβλήματα και δε μπορούν να μετακινηθούν, διότι δεν το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες. 
 
ε) Δημιουργεί αντιθέσεις όμως και με τους υπαλλήλους των υπολοίπων Υπουργείων, ακόμα και της ίδιας κατηγορίας, οι οποίοι αντιμετωπίζονται εντελώς διαφορετικά ενώ έχουν τα ίδια προβλήματα. 
 
Ο κύριος Ξανθός στην προσπάθεια του να δημιουργήσει τον δικό του εκλογικό – «κομματικό μηχανισμό» και να εξυπηρετήσει τους ημετέρους, περιφρονεί νομικές διατάξεις, υπηρεσιακές ανάγκες και γενικότερα προβλήματα του συνόλου των υπαλλήλων και της κοινωνίας. 
 
Οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασαν και τους προκατόχους τους.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή