Λαϊκή Συσπείρωση «Όχι στην λευκή νύχτα στην Καρδίτσα»

«Όχι στη λευκή νύχτα στην Καρδίτσα, που καταπατά το ωράριο εμποροϋπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων, προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων» είναι το μήνυμα που στέλνει με σχετική ανακοίνωση η «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας, που εκλεχτήκαμε με την Λαική Συσπείρωση, καταψηφίσαμε την εισήγηση της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας, για την παράταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων της Καρδίτσας στις 13.5.2022 έως τις 12 τα μεσάνυχτα και την πραγματοποίηση της λεγόμενης «Λευκής Νύχτας» από την πλειοψηφία του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, γιατί καταπατά το ωράριο των εμποροϋπαλλήλων, με το πρόσχημα δήθεν της τόνωσης της αγοραστικής κίνησης.

Η «Λευκή Νύχτα» φέρνει την παράταση του ωραρίου για τους εμποροϋπάλληλους και τους αυτοαπασχολούμενους της Καρδίτσας, που καλούνται να εργαστούν μέχρι στις 12 τα μεσάνυχτα ή και περισσότερο.

Η Λαική Συσπείρωση είναι αντίθετη σε κάθε μορφή καταπάτησης του ωραρίου εργασίας των εμποροϋπαλλήλων και όλων των εργαζομένων.

Η βραδιά «γιορτή» όπως υποστηρίζει η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, όσο και η πλειοψηφία της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, θα είναι στην πράξη ξεθέωμα για όσους δουλέψουν, ανοίγοντας το δρόμο, για τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τους αυτοαπασχολούμενους, να δουλεύουν χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα.

Η επίκληση του επιχειρήματος, ότι με τις «Λευκές Νύχτες», το άνοιγμα Κυριακές και άλλες δράσεις που καταπατούν το ωράριο εργασίας των εμποροϋπαλλήλων, θα τονωθεί η αγοραστική κίνηση, δεν έχει καμία ουσιαστική βάση. Όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, δεν βελτιώνουν την θέση των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, αλλά ευνοούν τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις.

Δεν είναι οι ώρες που εμποδίζουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να ψωνίσουν και να καλύψουν μια σειρά πραγματικές ανάγκες τους, αλλά η τεράστια ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, οι εξευτελιστικές τιμές αγροτοπαραγωγού, η ανεργία, η έλλειψη πλήρους και σταθερής εργασίας.

Οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με την Λαική Συσπείρωση, καλούν τους εμποροϋπαλλήλους της Καρδίτσας, που ήδη βιώνουν τις βαριές συνέπειες των αντεργατικών μέτρων της τελευταίας δεκαετίας, να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα, διότι δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Να μην βάλουν πλάτη και σε αυτό το μέτρο που δυσκολεύει περισσότερο τη ζωή τους και των οικογενειών τους.

Καλούν επίσης τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους της Καρδίτσας, να αντιδράσουν σε αυτό το μέτρο, γιατί γνωρίζουν καλά πως η αιτία της χαμηλής κίνησης στα καταστήματά τους δεν είναι το ωράριο, αλλά η φτώχεια των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Απόφαση Υπουργείου Εργασίας για παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους λόγω καύσωνα …
Συνάντηση Αριστοτέλη Σπάνια με τον δήμαρχο Καρδίτσας για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου

Συνάντηση Αριστοτέλη Σπάνια με τον δήμαρχο Καρδίτσας για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου

Ο Βουλευτής Αριστοτέλης Σπάνιας δεσμεύεται να προωθήσει τα προβλήματα του Δήμου Καρδίτσας στην κυβέρνηση …
Επίσκεψη Πολωνού Επισκόπου στην Κατερίνη

Επίσκεψη Πολωνού Επισκόπου στην Κατερίνη

Το διήμερο 14-15 Ιουλίου επισκέφθηκε την Κατερίνη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σούπρασλ κ. Ανδρέας, Ιεράρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας …
Αιτήσεις για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ του Δ. Τρικκαίων με voucher μέσω ΕΕΤΑΑ

Αιτήσεις για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ του Δ. Τρικκαίων με voucher μέσω ΕΕΤΑΑ

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες ότι υποδέχεται και το σχολικό έτος 2024-25 παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και …