Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Να μην απολυθεί καμία καθαρίστρια από τις περιφέρειες

11 Feb 2020 Θεσσαλια

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, καταγγέλλει τον υπουργό οικονομικών, ο οποίος αποδεχόμενος την αριθ. 183/2019 γνωμοδότηση του Α΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη σύναψη συμβάσεων καθαριότητας, πετάει στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενες στην καθαριότητα κτηρίων των Περιφερειών και άλλων δημοσίων φορέων, που εργάζονταν για πολλά χρόνια με το καθεστώς του μηνιαίου κατ’ αποκοπή χορηγήματος.

Οι καθαρίστριες αυτές πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους έναντι ελάχιστης αμοιβής, με ατομικές συμβάσεις, που υπέγραφαν συνήθως με τους Διευθυντές των υπηρεσιών. Κι όμως η τήρηση της  «έννομης τάξης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σχετικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου απαιτεί την κατάργηση κι αυτών των συμβάσεων και επομένως απόλυση!!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, ζητάει να μην απολυθεί καμία καθαρίστρια από τις περιφέρειες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, που εργάζεται με το καθεστώς του κατ’ αποκοπή χορηγήματος. Να μετατραπούν τώρα οι συμβάσεις τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα.

 

admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου, Δημητρίου Νικ. Γεωργιάδη …
Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Με μια όμορφη γιορτή, που δρόσισε τα μικρά παιδιά, ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης για το 2024 …