Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΛΑΜΙΑ: 15 κρούσματα COVID-19 σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της πόλης. Σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες

Σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Λαμίας κατάφερε να «τρυπώσει» ο κορωνοϊός, με αποτέλεσμα να μολυνθούν 12 περιθαλπόμενοι, καθώς και τρία (3) άτομα του προσωπικού.

Από τους 12 ηλικιωμένους που νόσησαν οι τρεις διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ οι υπόλοιποι δέχονται τις περιποιήσεις του προσωπικού στο Γηροκομείο.

Το ενθαρρυντικό στην υπόθεση είναι ότι το σύνολο των περιθαλπομένων (36) και του προσωπικού είναι εμβολιασμένοι, με εξαίρεση δύο ηλικιωμένους, οι οποίοι οι ίδιοι και τα παιδιά τους δεν επιθυμούσαν να εμβολιαστούν.

Επίσης από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι δεν έχει σημειωθεί κανένας θάνατος από κορωνοϊό, είτε στο Γηροκομείο, είτε από άτομο που χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο για covid.

Σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της Δομής, διαβεβαίωσε ότι τηρούνται με αυστηρότητα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το επικρατέστερο σενάριο της μετάδοσης του ιού στο Γηροκομείο, είναι από εξετάσεις που είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα περιθαλπόμενη στο Νοσοκομείο, η οποία στη συνέχεια βρέθηκε θετική.

Επίσης διαψεύδει την καταγραφή θανάτου τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα και ελπίζει ότι χάρη στην επιστήμη και το εμβόλιο να μπορέσουν να ξεπεράσουν γρήγορα το πρόβλημα.

Αναφορικά με τις ενέργειες πρόληψης και αντιμετώπισης του προβλήματος, μας δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή είναι ενήμερες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, που τέθηκαν σε επιφυλακή, ενώ το προσωπικό που βρέθηκε θετικό, απέχει από την εργασία του και θα επιστρέψει μετά την προβλεπόμενη καραντίνα και με αρνητικό τεστ.

Κάθε είσοδος εργαζόμενου γίνεται άλλωστε με τακτικούς εργαστηριακούς ελέγχους και σε όλους τους χώρους τηρούνται τα μέτρα αυτοπροστασίας.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή