Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λαμία: Δε φαντάζεστε τι σκαρφίστηκε για να εξαπατά τους περιπτεράδες

Ο ευφάνταστος τρόπος απατεώνα να εξασφαλίζει δωρεάν καπνό!…

Το συγκεκριμένο θέμα αποτυπώνει το… «Ελληνικό δαιμόνιο», αυτό που μας κάνει ανάδελφο έθνος, όχι όμως για καλό σκοπό.

Νεαρός Λαμιώτης αγόρασε ένα σακουλάκι επώνυμου καπνού από κεντρικό περίπτερο της πόλης και όταν ήρθε η ώρα να φτιάξει το τσιγάρο του, δεν πίστευε στα μάτια του. Μέσα στην «κλειστή» συσκευασία ήταν τυλιγμένες χαρτοπετσέτες και μέσα σε αυτό μια λίγο πιο σκούρα από λευκή σκόνη, που ήταν πιθανότατα αλεύρι!

Μάλιστα ζυγίζοντας τη συσκευασία έβγαινε ακριβώς 30,3 γραμμάρια όσο είναι στο εμπόριο η «καθαρή» περιεκτικότητα σε καπνό της συγκεκριμένης συσκευασίας.

Με μια πιο προσεκτική ματιά βέβαια, διαπίστωνες ότι η συσκευασία ήταν σαφώς πιο ταλαιπωρημένη από τις καινούριες, ενώ και η ταινία γνησιότητας είχε κολληθεί με απλή κόλα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία:

Επιπλέον και το σελοτέιπ δεν είναι το βιομηχανικό, αλλά το απλό του εμπορίου, σαφώς και αυτό διαφορετικό.

Ο άνθρωπος που αγόρασε το… αλεύρι, έσπευσε να ενημερώσει τον περιπτερά, ο οποίος μάλιστα τον αποπήρε ζητώντας του το λόγο, ποιος του κάνει πλάκα για να του παίρνει δωρεάν καπνό, καθώς ήταν το δεύτερο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα περιστατικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport κι άλλα περίπτερα εντόπισαν ανάλογα σακουλάκια και ψάχνοντας περισσότερο το θέμα, το «μυστήριο» λύθηκε. Τα εν λόγω πακέτα «πάσαρε» στην αγορά συγκεκριμένος άνθρωπος ο οποίος σε ώρες και μέρες αιχμής, προσέγγιζε κεντρικότατα περίπτερα – που είχαν κάποιο μικρό συνωστισμό – και ζητούσε καπνό. Προφασιζόμενος ότι δεν είχε μετρητά τα επέστρεφε και έλεγε ότι θα πάει να βγάλει λεφτά και θα γύριζε να πάρει τον καπνό του. Επιμελώς όμως  έβγαζε από την τσέπη του το σακουλάκι με το αλεύρι που προσομοίαζε σε βάρος και υφή στο σακουλάκι που του είχε δώσει ο περιπτεράς.

Έτσι αυτός εξασφάλιζε δωρεάν τσιγάρα ενώ δεν αποκλείεται την κομπίνα να την μοιράστηκε και με φίλους του.

Γεγονός είναι ότι τα περίπτερα διαθέτουν κάμερες και η πλεονεξία σε οδηγεί σε λάθη. Μάλιστα από τη στιγμή που έχει ενημερωθεί και η αστυνομία, αν συνεχίσει την εξακολουθητική παραβατική συμπεριφορά του θα πληρώσει το σακουλάκι με τον καπνό πολύ πιο ακριβά από 7,60€…

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή