Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λαμία: Παιδικό “Survivor” στην πλατεία Βερμίου

Και ξαφνικά η πλατεία γέμισε παιδικά γέλια, φωνούλες, γλυκά κι αθώα βλέμματα, θυμίζοντας παλιές εικόνες, τότε που οι γειτονιές έσφυζαν από παιδιά με τα παιχνίδια τους και, η ανεμελιά πρωταγωνιστούσε κάθε στιγμή.

Μια παρόμοια εικόνα παρουσιάστηκε σήμερα στην πλατεία Βερμίου, όπου οι γονείς της γειτονιάς δημιούργησαν ένα αυτοσχέδιο στίβο μάχης που έμοιαζε πολύ με εκείνο του δημοφιλούς παιχνιδιού survivor.

Τα μηνύματα που ήθελαν οι ίδιοι να «περάσουν» μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια, εκτός της διασκέδασης και ψυχαγωγίας, ήταν η ευγενής άμιλλα, να βάζει κανείς στόχους και όποιος χάνει να ξαναπροσπαθεί μέχρι να τους φτάσει. Επίσης, ήθελαν με αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν τα παιδιά την εμπειρία της νίκης αλλά και της ήττας. Και φυσικά, σε καμία περίπτωση να μην απογοητεύονται με την ήττα, αλλά να τη θεωρούν κι αυτή την πιο σημαντική νίκη.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ένας μπαμπάς – προπονητής «σκοπός μας είναι η νίκη, αλλά και να χάσουμε, μαθαίνουμε να ξαναπροσπαθούμε».

Έτσι λοιπόν, το σημερινό παιχνίδι είχε, κυρίως, την εκπαιδευτική του πλευρά, αφού η παρέα των παιδιών, δεν αρκείται μόνο να παίζει, αλλά περιλαμβάνει κι ένα «νοικοκύρεμα» της πλατείας, όπως ο καθαρισμός και η φροντίδα της. Επί παραδείγματι, άμεσα θα ξεκινήσει το βάψιμο στα παγκάκια για να γίνει ο περιβάλλοντας χώρος ακόμα πιο όμορφος κι ευχάριστος.

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή