Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λαμπρή μουσική παράσταση για τη Μ. Ασία στα Τρίκαλα

Η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής (ΟΕΜ) της Εκκλησίας της Ελλάδος λάμπρυνε τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, που πραγματοποιεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στα Τρίκαλα η ορχήστρα, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων και σε συνεργασία με τοπικά σχήματα παρουσίασε με σεμνότητα, τραγούδια και χορούς της Μικράς Ασίας. Το χορευτικό του Κέντρου Χορού Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ» και η Χορωδία της Μουσικής Σχολής Παπαστάθη πλαισίωσαν την παράσταση με τον τίτλο «Η Μικρασία ζει», που δόθηκε στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο (στο Φρούριο) του Δήμου Τρικκαίων, την Κυριακή 28 Αυγούστου και ώρα 21:00.
Το πλήθος των τρικαλινών υποδέχθηκε ο διευθυντής της ορχήστρας κ. Γιώργος Δεμελής, ενώ μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέγνωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος τονίζοντας: «θυμόμαστε, αλλά δεν διατηρούμε μνησικακία και εκδικητικότητα».  Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης συνεργασίας και του ανοίγματος της Εκκλησίας στην κοινωνία με αυτόν τον τρόπο και για τον συγκεκριμένο σκοπό «για να μην ξεχάσουμε».
Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος και Σοφία Μάνου, ενώ η παράσταση διανθιζόταν από τα κείμενα του Ηλία Λιαμή, σε αφήγηση της Άννας Λιαμή. Στην παράσταση εναλλάσσονταν μουσική και χορός, με τις αυθεντικές ενδυμασίες της Μ. Ασίας  να φοριούνται από χορευτικό του Κέντρου Χορού Τρικάλων «Τρίκκη» υπό την καθοδήγηση του κ. Βασίλη Γαλάνη. Τη χορωδία της μουσικής σχολής «Παπαστάθη», διηύθυνε η κ. Νατάσσα Παπαστάθη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και για τον λόγον αυτό εκφράστηκαν ευχαριστίες στον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα.
Παρέστησαν, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μ. Λάππας, ο τ. αντιδήμαρχος Β. Κρανιάς και ο πρ. Βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάννης.
Επαιξαν οι μουσικοί: Γεώργιος Δεμελής: Κανονάκι, Θεοδώσης Συκιώτης Κιθάρα – Ενορχηστρώσεις, Αντώνης Καλιούρης Κλαρίνο, Δημήτριος Στεφόπουλος Βιολί, Δημήτρης Λιόλιος Μπουζούκι – Σάζι, Σούλης Βαλσαμάκης Μπουζούκι, Γεώργιος Γκαραβούνης: Κρουστά, Χρήστος Κορομηλάς Kοντραμπάσο.

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή