Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λαμπρή γιορτή στο Λαγκάδι Ανθηρού Αργιθέας

Μια ηλιόλουστη μέρα του καλοκαιριού των Αγίων Αναργύρων, το Δ.Σ. του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων μαζί με το χορευτικό του πήρε το δρόμο για την Αργιθέα, ύστερα  από πρόσκληση του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγκαδίου Αργιθέας Νικολάου Σέμπρου.
Το Λαγκάδι είναι ένας πανέμορφος συνοικισμός του Ανθηρού. Η πλούσια σε φυσική ομορφιά είναι πρόσκληση και πρόκληση για γνωριμία και εξερεύνηση, μια περιοχή ελκυστική, με μαγευτική θέα προς τα γύρω ψηλά βουνά.
Πρώτη Ιουλίου λοιπόν γιορτή των Αγίων Αναργύρων οι απανταχού Λαγκαδιώτες δίνουν υπόσχεση και την πραγματοποιούν, όλοι να βρίσκονται εκεί κάθε χρόνο.
Εκεί συναντήσαμε την παράδοση, τα ήθη και έθιμα τα αυθεντικά, ζήσαμε μια μέρα παραδοσιακή. Τα καζάνια με το υπέροχο φαγητό, του ιερείς να χορεύουν και να σέρνουν πρώτοι το χορό, ζήσαμε την φιλοξενία, οι νέοι στη σειρά να δίνουν το πιάτο να πάει χέρι-χέρι μέχρι το τελευταίο τραπέζι.
Το αντάμωμα των ανθρώπων, να κουβεντιάζουν, να φιλιούνται και να θυμούνται τα παλιά. Θεέ μου ζήσαμε μια συγκινητική μέρα, οι Αργιθεάτες άνθρωποι απλοί, αγνοί στην ψυχή, άκακοι με το γέλιο με το καλωσόρισμα.
Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων βρέθηκε εκεί να προσφέρει κι αυτός το ελάχιστο, λίγη ψυχαγωγία με το χορευτικό του με τις γνήσιες παραδοσιακές στολές, χορεύοντας τραγούδια παραδοσιακά Αργιθέας.
Μπαίνοντας στο χώρο, χορευτικό και ορχήστρα με το τραγούδι ‘’στάζουν τα κεραμίδια σου’’ τραγουδώντας όλοι μαζί συγκίνησαν τους πάντες. Με τις χορευτικές τους φιγούρες τα χορευτικά καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκομένους και αυτό το εισπράξαμε από τα χαμόγελά τους και τον ενθουσιασμό τους.
 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Αργιθέας Λάμπρο Τσιβόλα, για την μεταφορά των χορευτικών.
Το χορευτικό συνόδευσαν στο Λαγκάδι Αργιθέας η   Πρόεδρος του  Συλλόγου και τα μέλη του Δ.Σ Παναγιώτα Κωτή και Γεωργία Σβεντούρη.
 Ήταν μια μέρα αξέχαστη γεμάτη παράδοση !!!!!
Έλλη Τσιρογιάννη
Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων
Μέλος Δ.Σ  της ΠΟΑΣ
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή