Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάμπρος Καραβασίλης καλεί Τασία Κασιώλα

Ο καταξιωμένος  φλαουτίστας Λάμπρος Καραβασίλης, γέννημα θρέμμα Τρικαλινός που ζει εδώ και δεκαετίες στο Παρίσι, επισκέπτεται συχνά την γενέτειρά του και με κάθε ευκαιρία δίνει ρεσιτάλ, με ελεύθερη είσοδο.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος» του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων, ο Λάμπρος Καραβασίλης θα συναντηθεί για ακόμη μια φορά με το τρικαλινό κοινό. Στο ρεσιτάλ για φλάουτο και πιάνο – στο πιάνο η Ζωή Αθανασίου –  που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων, θα ερμηνεύσει έργα των Μπετόβεν, Μότσαρτ, Ντονιτσέττι, Ροσσίνι, Βανάλ, Κόχλερ.

Το trikalanews.gr συνάντησε τον Λάμπρο Καραβασίλη την ώρα που έκανε βόλτα με το ποδήλατό του στις όχθες του Ληθαίου ποταμού.

Πάλι εδώ. Ξανά εδώ, του είπαμε κι εκείνος απάντησε:  «Ναι, πάλι εδώ όπως πάντα. Έρχομαι για διακοπές στην πατρίδα μου και κάθε φορά θέλω να προσφέρω την Τέχνη μου για τους φίλους, τους γνωστούς μου και όλους όσους δεν γνωρίζω αλλά θέλουν να έρθουν να με ακούσουν. Τους προσκαλώ όλους να έρθουν την Κυριακή στο ρεσιτάλ».

Μετά από τόσα χρόνια, τι έχει αλλάξει από εκείνο το άτακτο παιδί που το έσκασε από το παράθυρο του σχολείου; τον ρωτήσαμε (γνωρίζοντας από συνέντευξη που μας είχε δώσει στο παρελθόν, ότι είχε πηδήξει από το παράθυρο του σχολείου όταν μια μέρα δεν άντεξε να μένει εντός της σχολικής αίθουσας).

«Εγώ είμαι! Εκείνος! Ο ίδιος! Και να πείτε στην Κασιώλα να έρθει να με ακούσει γιατί δεν έχει έρθει ποτέ να με ακούσει», απάντησε.

Γιατί προσκαλείτε ειδικά την κ. Τασία Κασιώλα; Τον ρωτήσαμε.

«Γιατί είναι μουσικός και θα δώσουμε συναυλία κλασικής μουσικής. Αυτό για εκείνη δεν έχει μεγάλη σημασία σαν μουσικός που είναι;» απάντησε.
 
Ποιος είναι ο Λάμπρος Καραβασίλης:

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα και άρχισε να παίζει φλάουτο σε ηλικία 9 ετών στη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων, υπό τη διεύθυνση του τότε Αρχιμουσικού Δημήτρη Βουλευτή. 

Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, στην τάξη του Σωκράτη Ζαργάνη. Κέρδισε σε διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, για την ανάδειξη ενός ταλαντούχου μουσικού και την προώθησή του σε υψηλότερου επιπέδου σπουδές σε χώρα της προτίμησής του.

Επέλεξε τη Γαλλία, χώρα με μεγάλη παράδοση στα πνευστά όργανα και ιδιαίτερα στο φλάουτο. Μεταβαίνει στο Παρίσι και σπουδάζει στην Ecole Normale de Musique de Paris με καθηγητή τον F. Caratze, από όπου αποφοιτεί με το Δίπλωμα Εκτέλεσης και Παιδαγωγίας. Εν συνεχεία, τελειοποίησε τις σπουδές του με τον διάσημο Γάλλο φλαουτίστα Alain Marion και άρχισε την καριέρα του ως σολίστ και ως καθηγητής φλάουτου.

Έχει δώσει πληθώρα συναυλιών σε όλη τη Γαλλία και κυρίως στο Παρίσι, ενώ συνεργάστηκε με σημαντικές ορχήστρες και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Έχει εμφανιστεί στις Η.Π.Α., έχει συμμετάσχει σε πάμπολλες συναυλίες στην Ελλάδα και έχει συμπράξει με την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Δίδαξε στο Conservatoire de Bondy και στο Conservatoire Herouville-Saint-Clair.

Κατοικεί μόνιμα στο Παρίσι.
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή