Λαμπρούλης: Άμεση αποκατάσταση της αδικίας και αποζημίωση των αγροτών- ροδακινοπαραγωγών

Άμεση αποκατάσταση της αδικίας και αποζημίωση των αγροτών- ροδακινοπαραγωγών του νομού Λάρισας για τις ζημιές που υπέστησαν από τον παγετό του 2020

Οι αγρότες- ροδακινοπαραγωγοί του νομού Λάρισας μετά από 13 μήνες αναμονής προκειμένου να αποζημιωθούν από τον παγετό της 17/3/2020, διαπίστωσαν ότι οι αποζημιώσεις τους είναι περικομμένες έως και 55%.

Πρόβλημα το οποίο προέκυψε από ξεκάθαρο λάθος του πληροφοριακού συστήματος του ΟΣΔΕ (ΕΛΓΑ). Συγκεκριμένα όσοι παραγωγοί δήλωσαν στη δήλωση του ΟΣΔΕ τις υπερπρώιμες ποικιλίες τους με το όνομά τους (π.χ. fransoize , big bang, early bbma, rich May κ.α. ) και όχι γενικά και αόριστα ως “λοιπές υπερπρώιμες ποικιλίες” πληρώθηκαν με 0.32 ευρώ/κιλό στα ροδάκινα και 0.43 ευρώ/κιλό στα νεκταρίνια, αντί για 0.68 ευρώ/ κιλό που προβλέπεται από τον ΕΛΓΑ για τις υπερπρώιμες ποικιλίες.

Θεωρούμε ότι η η διοίκηση του ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης άμεσα θα πρέπει να διορθώσουν το λάθος τους και να αποζημιώσουν δίκαια για τις ζημιές του 2020 τους αγρότες- ροδακινοπαραγωγούς.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε τι ενέργειες θα προβεί:

Για να αποκατασταθεί το λάθος ώστε οι αγρότες να αποζημιωθούν δίκαια για τις ζημιές που υπέστησαν το 2020.

Οι Βουλευτές
Λαμπρούλης Γιώργος
Μανωλάκου Διαμάντω

 ©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή