Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λαμπρούλης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Δήλωση  του Λαμπρούλη Γιώργου βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ και αντιπρόεδρου της βουλής για την  Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στο  πλευρό των ποντιακών οργανώσεων και συλλόγων για την αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Ο ελληνισμός του Πόντου είχε απέναντί του όχι μόνο την τουρκική αστική τάξη που προχώρησε στη γενοκτονία στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της με το ελληνικό κεφάλαιο, αλλά και την ελληνική αστική τάξη που για τα δικά της συμφέροντα, χρησιμοποίησε αδίστακτα τον ελληνισμό, εγκαταλείποντάς τον, την τελευταία στιγμή, στην τύχη του. Το αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες νεκροί και πάνω από 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες που έζησαν για χρόνια, στην φτώχεια, την εξαθλίωση, την περιφρόνηση και την ανέχεια.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, επισήμανε  ότι η Ελλάδα δεν διαιρείται σε ντόπιους και πρόσφυγες, αλλά σε πλούσιους και φτωχούς, μία ταξική αντιμετώπιση και διάκριση που ισχύει φυσικά και σήμερα. Και σήμερα η ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων την οποία στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα και οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζει να υποδαυλίζει τις φωτιές του πολέμου στην περιοχή της Ευρασίας. Το δείχνει η ιμπεριαλιστική σύγκρουση και το αιματοκύλισμα με θύμα τον λαό της Ουκρανίας.

Το συμπέρασμα για τους λαούς είναι ο επιζήμιος χαρακτήρας των οποιονδήποτε ιμπεριαλιστικών συμμαχιών που επιλέγει κάθε φορά η αστική τάξη για τα δικά της συμφέροντα, καθώς αποδεικνύεται συνεχώς το πόσο καταστροφικό είναι για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να εναποθέτουν τις τύχες τους και την ασφάλειά τους στους ισχυρούς συμμάχους της εγχώριας αστικής τους τάξης.

Ακόμα και σήμερα, χιλιάδες ομογενείς που ύστερα από διάλυση της ΕΣΣΔ εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αποκατάστασης, είναι ανάγκη να αναδειχθεί και να στηριχθεί η πολιτιστική και πνευματική δραστηριότητα των Ποντίων. Το ΚΚΕ στηρίζει κάθε δίκαιη διεκδίκηση του οργανωμένου ποντιακού κινήματος, κόντρα σε επιλογές κυβερνήσεων και ΕΕ.

Σήμερα, 103 χρόνια μετά, η μεγαλύτερη τιμή για τη Μνήμη, την Ιστορία του ποντιακού λαού είναι ο αγώνας για να μη ζήσει ποτέ ξανά κανείς λαός όσα έζησε ο ίδιος. Γι’ αυτό απαιτείται να δυναμώσει η πάλη για να απεμπλακεί η χώρα μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, για να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές βάσεις που καθιστούν τη χώρα μας μαγνήτη επιθέσεων. Να μπει στο στόχαστρο του λαού μας το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της προσφυγιάς.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή