Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: 5 χρόνια φυλάκιση για δυστύχημα – Οδήγησε στο θάνατο 62χρονο

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σ’ έναν 68χρονο συνταξιούχο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Ωστόσο ο κατηγορούμενος είναι ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο καθώς έγινε δεκτό από το δικαστήριο το αίτημα της υπεράσπισης η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το larissanet.gr κάθισε σήμερα στο εδώλιο για το τροχαίο που σημειώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 2020 στην οδό Λαγού 6 και το οποίο «κόστισε» εν τέλει τη ζωή σε έναν 62χρονο Λαρισαίο οδηγό ταξί.

φωτογραφία της larissanet από το σημείο της σύγκρουσης

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο εκείνη την ημέρα ο κατηγορούμενος κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα με το όχημά του επι της οδού Λαγού με κατεύθυνση προς την οδό Κρανώνος όταν στις 2.35 μ.μ. συγκρούστηκε με το σταθμευμένο όχημα του 62χρονου.  Τη στιγμή της σύγκρουσης ο 62χρονος  είχε σχεδόν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του για να βρεθεί στη συνέχεια στο οδόστρωμα με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.  Ο 62χρονος θα νοσηλευτεί για 48 ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στις 16 Απριλίου θα υποκύψει στα τραύματα του.

«Μας κατέστρεψε τη ζωή»

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσε η οικογένεια του 62χρονου με τη σύζυγο του να αναφέρει στο δικαστήριο πόσο συντριπτική ήταν για την οικογένεια της, ο θάνατος του άνδρα της. «Μας κατέστρεψε τη ζωή» κατέθεσε η γυναίκα ενώ ένας από τους δύο γιους του  έκανε λόγο για «αμετανόητο φονιά» και πρόσθεσε πως δεν θα κατέφευγε στο δικαστήριο αν ο κατηγορούμενος ζητούσε μια συγνώμη από την οικογένεια του.

Το τι μεσολάβησε πριν τη σύγκρουση κατέθεσε ο επόμενος μάρτυρας ο οποίος εκείνη την ημέρα ήταν στο γραφείο που επισκέφτηκε ο 62χρονος πριν το τροχαίο. Όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, το μεσημέρι εκείνης της ημέρας ο 62χρονος είχε σταθμεύσει προσωρινά το ταξί του, παραπλεύρως άλλου οχήματος και πήγε στο γραφείο του μάρτυρα. Μόλις ολοκλήρωσε τη δουλειά του, αποχώρησε και στη συνέχεια ακούστηκε ένας ήχος «σαν να είχε πέσει όλμος» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο μάρτυρας περιγράφοντας τις στιγμές πριν το τροχαίο. Μάλιστα πρόσθεσε πως το όχημα του κατηγορούμενου μετά τη σύγκρουση σταμάτησε σε σταθμευμένο φορτηγό το οποίο αν δεν ήταν εκεί ενδεχομένως να έβγαινε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

φωτογραφία της larissanet από το σημείο της σύγκρουσης

«Δεν ξέρω πως έγινε»

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν στη συνέχεια ο αδερφός και η γυναίκα του κατηγορουμένου.  Όπως κατέθεσαν αμφότεροι, ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας που ενδεχομένως να έπαιξαν ρόλο στις συνθήκες κάτω απο τις οποίες έγινε το τροχαίο. Το πρόβλημα υγείας επικαλέστηκε και ο κατηγορούμενος στην απολογία του ο οποίος αρχικά ζήτησε συγνώμη απο την οικογένεια του 62χρονου. Στη συνέχεια κατέθεσε πως δεν θυμάται τίποτα για τη σύγκρουση καθώς είχε πάθει «απώλεια συνείδησης» λίγο πριν το τροχαίο. «Δεν το κατάλαβα είχα χάσει τις αισθήσεις μου. Ξύπνησα από το θόρυβο. Δεν ξέρω πως έγινε» κατέθεσε ο κατηγορούμενος απαντώντας και σε σχετική ερώτηση του δικαστηρίου για το λόγο που έτρεχε στο συγκεκριμένο δρόμο.  «Μπορεί να έτρεχα αλλά δεν καταλάβαινα» τόνισε  ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε πως στα 40 χρόνια που είναι οδηγός δεν έχει απασχολήσει ποτέ την τροχαία.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προβλήθηκε βίντεο από κάμερα καταστήματος που κατέγραψε τη στιγμή του τροχαίου καταρρίπτοντας έτσι, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, και τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου που προανακριτικά είχε καταθέσει στους αστυνομικούς ότι αναγκάστηκε να κάνει  ελιγμό προς τα δεξιά για να αποφύγει σύγκρουση με άλλο όχημα που ερχόταν από αριστερά του.

«Δημόσιος κίνδυνος»

Στην αγόρευση της μετα την απολογία του κατηγορουμένου, η εισαγγελέας έκανε λόγο για δημόσιο κίνδυνο αναφορικά με την οδική συμπεριφορά του, τονίζοντας την υπερβολική ταχύτητα με την οποία κινούνταν, αρκετά πάνω από το επιτρεπτό όριο των 30χλμ. στη συγκεκριμένη οδό καθώς και το γεγονός ότι δεν είχε ενημερωμένη άδεια οδήγησης. Η εισαγγελέας ολοκλήρωσε την απολογία της προτείνοντας την «παραδειγματική τιμωρία και ενοχή» του κατηγορουμένου.

Το δικαστήριο συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως και επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης πέντε ετών και αφαίρεση άδειας οδήγησης για ένα έτος, απορρίπτοντας όλα τα ελαφρυντικά που πρότεινε η υπεράσπιση ενώ έκανε δεκτό το αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή